RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce nu reușește Cîțu să-i convingă pe liberali că este mai bun decât Orban

Mai sunt două luni până la Congresul PNL, însă Florin Cîțu și Ludovic Orban aleargă în continuare umăr la umăr în cursa pentru șefia partidului. Bătălia este departe de a fi tranșată. Un scurt inventar al poziționării filialelor arată două tabere relativ egale. Între ele, aproximativ zece filiale indecise urmăresc meciul de la fileu.

Nehotărâți, nemulțumiți de ambii candidați, lideri locali puternici ca Ilie Bolojan, Mircea Hava, Dan Motreanu și alții au tatonat o posibilă ”a treia cale”. Foarte probabil, ei vor înclina balanța. Au discutat chiar despre un posibil al treilea candidat, Motreanu. N-ar fi făcut decât să adâncească și mai mult faliile căscate azi în partid.

Cu toate că este premier, cu tot statul în spate și cu resurse pe mână, având de oferit infinit mai multe decât rivalul său, Cîțu încă n-a convins. De ce nu reușește? Cum se face că Orban, cu toată lipsa de susținere instituțională, ba mai mult, amenințat în mod discret cu instituțiile de forță (dosarul Nelu Iordache), se bucură de o reală simpatie în filiale? Aceste întrebări simple ar trebui să-l pună pe gânduri pe șeful statului, susținătorul premierului Cîțu. Mai jos, câteva posibile explicații.

  • Premierul Cîțu face abia acum cunoștință cu partidul.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  

Related posts

Cum explică PSD eliminarea pragului la abuzul în serviciu

Redacția

Bode: Dacă OMS ne spune că există riscuri, vom impune carantina și pentru persoanele vaccinate care vin din zona Africii de Sud

Redacția

VIDEO Regizor român, premiat la Cannes. Filmul lui Alexandru Belc spune povestea de iubire dintre doi liceeni pe vremea comunismulu

Redacția
Încarcă...