NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce îndeamnă Rafila „pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Eșecul răsunător al marelui său proiect ca ministru al Sănătății

​Alexandru Rafila a îndemnat luni pe „toată lumea” să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru prescripția medicală pentru pastilele de iodură de potasiu, pe care să le ridice apoi de la cea mai apropiată farmacie. Milioane de pastile de iod așteaptă să fie ridicate gratuit de românii cu vârsta sub 40 de ani din aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara, spune ministrul Sănătății, care admite însă că „lumea nu a fost foarte interesată”.

Alexandru RafilaFoto: AGERPRES

”Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională, îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta de până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia, şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara de unde îşi pot ridica în mod gratuit aceste pastile. Deci este un sistem perfect funcţional, este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să-l punem la punct”, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o conferință de presă la sediul ministerului, răspunzând întrebării unui jurnalist.

Advertisements
  

Întrebat de jurnaliști și care este procentul de pastile distribuite până în acest moment din total,

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Surse. Miniştrii Cabinetului Ciucă, chemaţi la şedinţa de luni a coaliţiei. PNL discută pe sondaje performanţele guvernanţilor

Redacția

Eugen Tomac, despre războiul din PMP: În 2021, Cîţu ne-a propus fuziune. Răspunsul preşedintelui Diaconescu a fost: „da”. Apoi s-a răzgândit”

Redacția

În Rusia a apărut primul deșert european produs de schimbările climatice

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site