RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce adolescentele iau mai multe antidepresive decât băieții?

Depresia nu discriminează. Și totuși, un nou studiu a constatat că adolescentele iau mai multe antidepresive decât băieții, a căror rată de utilizare a scăzut în timpul pandemiei COVID-19.

Studiul a fost publicat în jurnalul Pediatrics.

De ce adolescentele iau mai multe antidepresive decât băieții? Răspunsul ușor ar fi să concluzionăm că starea de sănătate mintală a băieților adolescenți s-a îmbunătățit, dar autorii studiului nu cred că este așa. În schimb, ei presupun că mulți băieți pur și simplu încetat să primească îngrijirea mintală de care au nevoie.

„La băieți, teoretic ar fi posibil ca acest lucru să reflecte îmbunătățirea stării de sănătate mintală, dar am dificultăți în a accepta această explicație. Având în vedere că starea de sănătate mintală a tuturor s-a înrăutățit, m-aș fi așteptat ca eliberarea de antidepresive pentru băieți să rămână cel puțin stabilă, nu să scadă”, a declarat pediatrul Kao-Ping Chua, de la Școala de Medicină a Universității din Michigan (SUA) și autorul principal al studiului.

  

Adolescentele iau mai multe antidepresive decât băieții

Privind la practica sa medicală ca exemplu, Chua crede că mulți pacienți bărbați au încetat să mai meargă la medic,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nicuşor Dan, despre ce se va întâmpla în această iarnă cu căldura: Avarii vor fi trei, patru, cinci ani de acum încolo

Redacția

Iga Swiatek, campioană la US Open 2022 – Poloneza, triplă câștigătoare de Grand Slam

Redacția

Noi precizări de la autorități legate de declarația pe proprie răspundere! Care este forma corectă și cum trebuie semnată

Redacția
Încarcă...