RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

De astăzi se împart tichetele sociale pentru grădiniţă

 Începând de astăzi, 15 februarie, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC), va începe primirea de solicitări pentru acordarea de tichete sociale pentru copiii preşcolari proveniţi din familii aflate în situaţie de risc.  

Stimulentul educaţional se acordă în baza prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate şi a procedurii de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniţă. Scopul acţiunii este stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate prin creşterea accesului la educaţie al acestora, iar beneficiarii vizaţi sunt copiii cu vârsta între 3 şi 6 ani care frecventează activităţile unităţilor preşcolare, proveniţi din familii aflate în situaţie de risc.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

  

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

 

Fiecare dintre copiii selectaţi va primi lunar câte un tichet social pentru grădiniţă în valoare de 50 de lei, pentru perioada septembrie – iunie a anului şcolar. Stimulentul educaţional se acordă familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie şi este condiţionat de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Conform normelor metodologice, pentru anul şcolar 2015 – 2016, prezenţa se va nota începând cu data de 15 februarie 2016, respectiv începutul semestrului II. Pentru anul şcolar 2015 – 2016, cererile, însoţite de documentele justificative, se depun până la data de 30 aprilie 2016. Pentru a beneficia de aceste tichete, familiile trebuie să depună o cerere/declaraţie pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei, precum şi a veniturilor realizate de către membrii săi, dovada înscrierii/frecventării activităţilor organizate de grădiniţă, precum şi alte documente, printre care livretul de familie, copie în conformitate cu originalul după certificatele de naştere ale copiilor aflaţi în întreţinerea familiilor defavorizate, certificatul de căsătorie, hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei sau acte de venit. „Stimulentul se acordă lunar, pe perioada participării copilului la activităţile organizate în cadrul unităţilor din învăţământul preşcolar, în perioada septembrie – iunie, sub rezerva îndeplinirii condiţiei de prezenţă – mai mult de 15 zile calendaristice, iar titularul tichetului social pentru grădiniţă are obligaţia să anunţe orice modificare în componenţa familiei sau în veniturile acesteia în termen de maximum 15 zile de la producerea acesteia”, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul executiv al DAC Iaşi.

Sursa: ziaruevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

„Săptămâna fructelor și a legumelor donate” la Școala Specială Pașcani

Oana Cordoneanu

Ministrul Educației: În școli se vor ține ore de recuperare a materiei pierdute în timpul cursurilor online

Redacția

VACANŢA DE PAŞTE: Elevii stau acasă ÎN PLUS o săptămână. EDU.RO a anunţat STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR

Redacția
Încarcă...