NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

David Popovici a obținut titlul de campion european la 200 de metri liber

David Popovici este campion europan la 200 de metri liber în bazin scurt. Sportivul român în vârstă de 17 ani, care a făcut o impresie excelentă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Kazan, cu timpul de 1:42.12, cea mai bună performanță personală în bazin scurt.

La 17 ani, David Popovici își trece astfel în palmares primul său titlu continental la seniori, stabilind şi un nou record naţional la 17, 18 şi +19 ani.

Popovici a fost urmat în clasamentul final de doi olandezi, Luc Kroon (1 min 42 sec 20/100) şi Stan Pijnenburg (1 min 42 sec 51/100). Popovici fusese înregistrat cu cel mai bun timp şi în semifinale, 1 min 43 sec 08/100.

Campionatele Europene de la Kazan reprezintă prima mare competiție pentru David Popovici, după Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a fost la un pas de medalie în proba de 200 metri liber. Atunci, a terminat pe locul 4.

  

Tot la Campionatele Europene de la Kazan, Robert Glință a adus două medalii pentru delegația României, argint în proba de 100 m spate și bronz în proba de 50 m spate.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Simona Halep: Mi-aş fi dorit foarte mult să fiu portdrapelul României la Tokyo. Mă gândesc la Jocurile Olimpice din 2024

Redacția

Concurs de tenis la Școala Specială din Pașcani

Ema Roman

Drum bun, domnule profesor!

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site