RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Danemarca: Mette Frederiksen spune că se simte „tristă şi AFECTATĂ”, dar „bine”, după incidentul de vineri

Prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, a declarat că se simte „tristă şi afectată”, dar că starea ei generală este bună, după ce a fost victima unui atac pe stradă în Copenhaga vineri.

Incidentul a șocat opinia publică și a adus în prim-plan siguranța oficialilor publici.

Frederiksen a fost atacată de un polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost reținut imediat și a apărut sâmbătă la Tribunalul din Frederiksberg pentru o audiere preliminară. Bărbatul, care și-a negat vinovăția, a fost acuzat de violență împotriva unei persoane aflate în serviciul public. Poliția din Copenhaga a confirmat pe rețeaua socială X că suspectul a fost plasat în arest preventiv până pe 20 iunie, conform BBC, citat de News.ro.

Biroul prim-ministrului a informat agenția de presă AFP că Mette Frederiksen a fost dusă la spital pentru un control medical de rutină după incident. În urma evenimentului, programul ei oficial de sâmbătă a fost anulat pentru a-i permite să se recupereze.

  

Într-un mesaj postat pe Instagram, Frederiksen a transmis mulțumiri pentru numeroasele mesaje de susținere și încurajare pe care le-a primit, descriindu-le drept “incredibil de emoționante”.

„Sunt întristată și afectată de incidentul de ieri,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Uniunea Europeană le cere statelor membre să accepte refugiați din Afganistan. Comisia promite sprijin financiar pentru statele care primesc afgani

Redacția

O femeie a fost arestată după ce s-a filmat în timp ce înghite un hamster, în schimbul unei doze de cocaină

Redacția

Supermarketurile din Marea Britanie se confruntă cu mari probleme de aprovizionare. Produsele esențiale lipsesc de pe rafturi

Redacția
Încarcă...