RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Cum să scapi de furnicile care îți tot vin în casă

Furnicile ţi-au invadat locuinţa? Dacă nu vrei să apelezi la chimicalele din comerţ pentru a scăpa de ele, poţi apela la alte soluţii utile, care sunt prietenoase atât cu mediul cât şi cu animalele de companie. Poţi să scapi rapid de furnicile din casă cu ingrediente naturale, preparand câteva soluţii care au rolul de a le alunga din casa ta. Iată care sunt acestea.

Bandă adezivă

Când observi că furnicile invadează anumite locuri din bucătărie, cum ar fi un borcan în care ţii biscuiţi sau cutia pentru pâine, foloseşte banda adezivă pentru a face nişte scuturi împotriva acestor insecte. Lipeşte banda adezivă, care are şi partea din exterior adezivă, pe borcane, cutii, coşuri şi alte locuri din bucătărie în care ai observat furnici şi acestea vor începe să se lipească pe bandă.

Cretă

Ţine la distanţă de casa furnicile, desenând cu creta o linie, la intrarea în casă. Furnicile fug datorită carbonatului de calciu din creta, care este făcut de fapt din cochilii sparte de animale marine. Presara praf de cretă şi în jurul plantelor din grădină, pentru a ţine la distanţa furnicile şi gândacii.

Faină

Poţi să scapi de furnici fără să foloseşti pesticide periculoase. Faină poate fi ingredientul perfect. Presara o linie de faină în spatele rafturilor din cămara sau oriunde vezi furnici în casă. Faină va respinge insectele care nu vor mai încălca linia.

  

Lamai

Foloseşte lamai pentru a scăpa de furnici pentru că sunt mult mai eficiente decât îţi poţi imagina. Mai întâi stoarce lămâie pe pragurile uşilor şi pe pervazuri. Apoi stoarce lamai în orice fisuri sau crăpături în care ar putea intra furnicile. Nu în ultimul rând, pune câteva coji de lămâie la intrarea în casă.

Portocale

Scapă de furnici cu un amestec natural din portocale. Pune în blender câteva portocale pentru a face din ele un piure şi amestecă-l cu o cană de apă. Toarnă aceste amestec în şi peste muşuroaiele făcute de furnici.

Piper

Piperul cayenne este un alt ingredient din bucătărie care te ajuta să scapi de furnici. Presara piper cayenne peste locurile invadate de furnici, pe rafturile din cămara sau sertare şi acestea vor dispărea în cel mai scurt timp.

Sare

Atunci când furnicile îşi fac un drum spre casa ta, poţi să le goneşti presărând sare peste pragul uşii sau chiar pe această potecă pe care şi-au construit-o spre casă.

Pudră de talc

Pudră de talc este o altă metodă naturală prin care poţi să scapi de furnici. Presăra pudra pe la colţurile casei, la fundaţia casei şi în alte locuri prin care aceste insecte pătrund în casă, cum ar fi ferestrele şi uşile.

Oţet

Pentru a scăpa de furnici prepara un amestec din cantităţi egale de apă şi oţet şi pune-l într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează apoi peste muşuroaiele de furnici şi în zonele în care ai văzut că se aduna insectele. Furnicilor nu le place deloc mirosul de oţet şi nu va dura mult până când vor fugi în alte locuri în care miroase pe placul lor. În cazul în care te lupţi cu o invazie serioasă de furnici, atunci toarnă direct oţet, fără să îl mai amesteci cu apă.

BZI

Related posts

Numărul infecţiilor respiratorii şi al cazurilor de gripă este în creştere

Redacția

Un nou record de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost 1.112 persoane infectate cu coronavirus și 25 de decese

Redacția

Prelecţiunea care a avut loc astăzi la Casa de Cultură a vizat domeniul fascinant al chimiei aminoacizilor (VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...