RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cum s-a votat la Pașcani pe cartiere! Cu cât a crescut PNL și cu cât a scăzut USR Plus față de alegerile europarlamentare! (DOC)

 

Victorie mare pentru PNL, organizația locală! A reușit ca în doar câteva luni de zile să crească în preferințele pășcănenilor cu 5 procente, și totodată să învingă pentru prima dată în istorie PSD în primul tur de scrutin.

  

 

Față de alegerile din mai, când liberalii au obținut 25,39%, acum susținătorii lui Klaus Iohannis au reușit să convingă pe 30,23% dintre cei care au participat la vot.

Raportat la același scrutin electoral, filiala locală a PSD a stagnat obținând ieri 26,87%, față de 26,46% cât au înregistrat în luna mai.

Cât privește alianța USR Plus, la Pașcani Dan Barna a obținut doar 12,19% în comparație cu alegerile europarlamentare când scorul alianței a fost de 15,68 %.

Pro România, în alianță cu ALDE, susținând candidatul independent Mircea Diaconu, a obținut un scor bun de 14,83%, ceea ce întărește scorul de la europarlamentare de 11,56%.

Și Partidul Mișcarea Populară s-a menținut în preferințele pășcănenilor, Theodor Paleologu obținând 6,7%, scor sensibil egal cu cel obținut de partid în primăvara acestui an, adică 6,26%.

Cât privește cartierele din municipiu: în zona centrală, în vatră, în vale, în Blăgești, Boșteni, Sodomeni și Gâștești a câștigat PNL cu Klaus Iohannis, în timp ce în Bastilia, pe str. Unirii și în Lunca s-a impus PSD cu Viorica Dăncilă.

Vezi lista rezultatelor din Pașcani pe fiecare secție în parte

Related posts

(P) Traian Băsescu: „Știu toată bucătăria internă a Uniunii Europene!“

Redacția

Candidatul PSD Pașcani sfătuit să renunțe la candidatură de către Radu Mazăre

Marius Parteni

Crețu: Nu avem proiecte pentru autostrăzi, spitale regionale. Cele depuse au fost aprobate

Redacția
Încarcă...