RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum justifică Ciolacu aprobarea unui memorandum, nu OUG, pentru rezolvarea revendicărilor salariale din educație

Președintele PSD și al Camerei Deputaților susține că Guvernul nu vine cu o ordonanță de urgență pentru a răspunde pretențiilor profesorilor privind noua lege a salarizării, pentru că nu s-ar putea o OUG pentru o lege care să se refere la viitor.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO Arhivă

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO Arhivă

„Ne-am asumat tot ceea ce am promis și am și făcut o parte celor de la sindicate. Și cred că lucrurile așa se vor întâmpla. Niciun om politic nu își permite când își asumă un astfel de lucru să facă în alt fel. Cei mai importanți sunt copiii și să liniștim părinții și până pe 15 iulie o să definităvm grila din legea salarizării”, a declarat Marcel Ciolacu.

  

Liderul PSD a susținut că „toate solicitările liderilor de sindicat de la început au fost acum acoperite direct prin aceste (n.r. – acte) normative”.

Întrebat cum le răspunde sindicaliștilor din educație care spun că nu au încredere într-un memorandum, Marcel Ciolacu a replicat: „Nu poți să dai o ordonanță de urgență care să se refere la o lege viitoare”.

Îmi pare rău că actualul guvern și actuala coaliție trebuie să răspundă pentru lucruri care trebuiau să le facă alții în 30 de ani”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aproximativ 50.000 de locuitori ai Fâşiei Gaza s-au deplasat din nord în sud, anunţă armata israeliană

Redacția

Mama unei fetițe de 2 ani, sancţionată de poliţişti din cauza că micuța face zgomot în apartament

Redacția

După B1TV, și Evenimentul Zilei și Capital iau distanță de clubul de presă înființat de Cozmin Gușă și Roșca Stănescu: ”Orice speculație și declarație pe această temă este falsă”

Redacția
Încarcă...