NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cum încearcă DIICOT să justifice clasarea ruşinoasă a dosarului „10 august”

DIICOT susţine, în ordonanţa de clasare a dosarului „10 august”, în care au fost scoşi de sub urmărire penală şefii de atunci ai Jandarmeriei, că a existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat. Mai mult, procurorii au tras concluzia că nu toate victimele „colaterale” ale intervenţiei jandarmilor au fost şi victime „victime inocente”.

„Încercarea jandarmilor de a-i extrage din mulţime pe cei violenţi a eşuat mai ales din cauza atitudinii protestatarilor asumaţi ca fiind paşnici”. În documentul întocmit de DIICOT, prin care şefii Jandarmeriei au fost exoneraţi de orice vină pentru intervenţia în forţă împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei, procurorii susţin că, după ora 16,00, o parte dintre protestatari „, au exercitat acţiuni violente asupra dispozitivului de jandarmi”, în care au aruncat cu sticle şi pietre.

ZIARUL DE IASI

  
Advertisements

Related posts

Rata criminalității în pandemie: scad infracțiunile, dar se înmulțesc cazurile de violență și abuzuri în familie

Redacția

Româncă arestată în Italia pentru că şi-a ucis soţul, lider al temutului clan mafiot `Ndrangheta. A fost prinsă abia după 3 ani

Redacția

Un bărbat din Botoşani a murit după ce a fost plimbat cu Ambulanţa ore întregi

Redacția
Încarcă...