NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Criza sanitară are un efect devastator în educație: O treime dintre toți copiii lumii, fără acces la școala online

Metoda de învățare online nu este accesibilă pentru 463 de milioane dintre elevii din toată lumea pentru că lipsesc metodele sau echipamentele de conectare la distanță, arată un raport realizat de PwC și UNICEF.

În condițiile în care școlile sunt închise din cauza pandemiei de COVID-19, foarte mulți copii nu au acces la învățământul online, se arată în raportul Stepping forward Connecting today’s youth to the digital future. Dintre aceștia, trei sferturi sunt din zone rurale sau din familii sărace, scrie Mediafax.

Pe măsură ce criza sanitară a dus la mutarea multor activități în mediul online, inclusiv a celor educaționale și de formare profesională, lipsa accesului la tehnologie a redus semnificativ șansele la o viață mai bună pentru copiii și tinerii din mediile defavorizate, susțin reprezentanții PwC România.

Situația accentuează inegalitățile existente înainte de pandemie și impune colaborarea între guverne, instituții, comunități și companii, pentru a le da o șansă și acestor copii la alfabetizarea digitală și dezvoltarea abilităților.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Balul Bostăneilor – ediţia a XI-a şi-a desemnat câştigătorii! Iată care sunt aceştia

Ema Roman

Diplome Newton, Copernic și Jules Verne, pentru elevii de la Liceul „Mihai Busuioc”, la un concurs de Fizică și Tehnologii

Ema Roman

Noile reguli în România, din 9 noiembrie. Creșele și after-school-urile rămân deschise

Redacția
Încarcă...