NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Criză de sânge în România! Primarul și PSD interzic la Pașcani centrul de recoltare

Este criză de sânge la nivel de țară. Numărul donatorilor a scăzut, în această perioadă, din cauza caniculei, iar situația poate pune în pericol intervențiile medicale, acolo unde este nevoie de sânge. Peste tot se caută soluții, doar la Pașcani nu este nevoie de un centru de recoltare.

 

În București, primarul general Gabriela Firea a luat măsuri de stimulare a donatorilor. Cei care merg să doneze sânge primesc în plus 150 lei, sub formă de bonuri valorice. Mai mult, pe baza carnetelor de donatori, persoanele pot participa gratuit la toate activitățile cultural – educative din capitală. Primarul general al Capitalei a alocat astăzi și un teren în suprafață de 2.000 mp pentru construcția noului Centru de Transfuzii.

La Pașcani, municipiu condus de Dumitru Pantazi, nici nu se poate pune problema construcţiei unui centru de recoltare. Inițiativa consilierului Sorin Olariu a fost blocată de edilul local și consilierii PSD. Asta în condițiile în care foarte mulți pășcăneni aveau nevoie de sânge pentru operații în spitalele unde erau internați.     

În locul unor discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru finanțarea unui asemenea centru, autoritățile din Pașcani sunt impasibile. 

loading...
Advertisements

Related posts

RAGCL vrea să facă citirea și repartizarea consumurilor de apă acolo unde pășcănenii au ajuns la un acord cu ApaVital. Iată ce proiecte au fost discutate în ședința Consiliului de Administrație

Marius Parteni

Semnal de alarmă pentru autorităţi. Accesul către Luncă se face printre trenuri. Pasarela stă închisă de 10 ani!

Răzvan Grecu

Declarație șoc a șefului ARSACIS: „Apa meteorică este o decizie politică”. Iată cum pot agenții economici să scape de plata acesteia

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site