NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Creștinii romano-catolici au sărbători astăzi Hramul Bisericii „Sfântul Anton de Padova”

Pe data de 13 iunie, Biserica Romano-Catolică îl sărbătorește pe Sfântul Anton de Padova, iar biserica romano-catolică din Pașcani are hramul acestui sfânt. Anul acesta ziua de 13 iunie a căzut într-o miercuri, astfel că hramul bisericii a fost mutat duminică 17 iunie. Parohia romano-catolică a fost înființată la Pașcani în anul 1875 și reînființată în anul 1990.

În momentul de față în evidențele parohiei se află peste 1450 de credincioși. Foarte mulți dintre aceștia sunt plecați peste hotare, în căutarea unui trai mai bun. Astfel, astăzi la hramul Bisericii au participat în jur de 500 de persoane.

Advertisements

Sfântul Anton de Padova este patronul săracilor și al găsirii obiectelor pierdute. Despre acest sfânt: Ferdinand s-a nascut la Lisabona la 15 august 1195 intr-o bogata familie de nobili. Abia mai tarziu si-a schimbat numele in Anton. De mic copil el a aratat un interes pentru biserica, uimind preotii cu inteligenta si intelepciunea lui. Din dragoste pentru Cristos el a renuntat la viata bogata de acasa si a urmat calea Domnului. Bisericile zidite în cinstea lui sunt nenumărate, altarele închinate amintirii lui se găsesc atât în catedralele mărețe ale orașelor cât și în modestele bisericuțe de la sate. Icoana lui, prezentă în casele creștine, străjuiește de la loc de cinste fericirea familiilor, putem zice, pe întreg cuprinsul pământului. Sfântul Anton este sfântul universal, și această popularitate i-a adus-o tocmai faima minunilor sale.

  

Tot astăzi la această Biserică s-a încheiat șederea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Cacica. Această vizită sfântă s-a încheiat cu Sfânta Liturghie a hramului parohiei, Sf. Anton de Padova, la care a participat şi Episcopul Auxiliar de Iaşi, Aurel Percă.

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Traditii de Sfantul Nicolae. Cine sunt ajutoarele Mosului si originea obiceiului de a darui nuiele

Redacția

Sens giratoriu pentru menținerea și fluidizarea traficului prin bariera spre Blăgești

Marius Parteni

S-a stins din viață încă un Mare Duhovnic al Neamului Românesc: părintele Iustin Pârvu! Află despre ce anume a vorbit acesta într-un interviu acordat cu câteva luni în urmă unui reporter Actualitatea TV (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site