RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

CP :Declarație politică senator Sorin Lazăr. Migrația politică = Traseism politic

Pe scena politică romanească se tot vorbește despre fenomenul migratiei politice, fenomen care a luat o mare amploare la sfarsitul mandatului. Putem spune că suntem in trend atâta timp cât migraţia politică a devenit un fenomen fără egal în Europa.

 

Peste tot acolo unde se organizează alegeri, mirosul îmbietor al puterii ii determina pe unii sa isi schimbe optiunea politica, uitand practic de ideologii sau de oamenii care au avut incredere in ei si i-au promovat în politică.

  

Problema uninominalului, din punctul meu de vedere, nu a fost suficient dezbatuta si consider ca ar trebui sa modificam această lege. Ma refer la spiritul legii pentru că, în fapt, uninominalul nu există. Un exemplu este relevant: dacă un parlamentar îşi încetează mandatul, atunci trebuie să se organizeze alegeri, pentru desemnarea succesorului său, dar, dacă un parlamentar trece de la un partid la altul vorbim tot despre uninominal.

O altă problemă este reprezentată de Decizia Curții Constituționale care a reglementat practic traseismul politic. Ceea ce e surprinzator este faptul ca până acum nicio formațiune politica nu a luat nicio măsură care să stopeze acest fenomen. Mai mult decat atât : pe principiul – hoțul strigă hoțule –  două noi formațiuni politice care au ca membri fondatori migratori politici vorbesc despre acest fenomen cum ca ar trebui stopat.

Oricum, suntem constienți toți că traseismul politic este favorizat la momentul actual iar soluția de prevenție a acestui fenomen se găseşte chiar în interiorul partidelor politice care ar trebui să îşi selecteze candidaţii cu mult mai multă atenție introducând chiar criterii de integritate și moralitate.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

TSD Pașcani s-a ”înfipt” serios în Consiliul Județean, la nivel de tineret

Marius Parteni

Senatorul PSD Florin Constantinescu caută soluții pentru ca tinerii din mediu rural să își deschidă o afacere și pentru asfaltarea șoselelor publice

Răzvan Grecu

Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei

Redacția
Încarcă...