NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

CP APAVITAL: Precizări privind avariile înregistrate în municipiul Pașcani

În noaptea de vineri (19 august 2016) spre sâmbătă (20 august 2016), ApaVital a întrerupt furnizarea apei către o parte a utilizatorilor din municipiul Pașcani, în vederea refacerii rezervelor de apă potabilă în două dintre rezervoarele orașului, cele de 2500 mc și de 5000 mc capacitate, care alimentează zona Deal, golite datorită creșterii consumului de apă din această perioadă.

 

În dimineața zilei de sâmbătă 20 august 2016, odată cu reluarea furnizării apei, s-au înregistrat simultan mai multe avarii la rețeaua de distribuție, din cauza defectării unui regulator de presiune situat pe strada Moldovei, montat în anul 2013 de către fostul operator local. Avariile s-au produs pe străzile Grădiniței, Moldovei, Crinilor și Mihail Kogălniceanu.

  

Regulatorul de presiune are rolul de a menține o presiune de lucru constantă de 2,1 atmosfere către utilizatorii situați în aval de acesta, presiunea înregistrată în amonte de locul unde este poziționat acest regulator fiind de 6 atmosfere, presiune care nu ar fi trebuit să creeze nici un fel de probleme, dacă rețeaua publică din Pașcani nu ar fi atât de învechită și deteriorată.

Echipele ApaVital au intervenit prompt pentru rezolvarea disfuncționalităților apărute, însă numărul mare de intervenții și gravitatea avariilor ne-au pus în neplăcuta situație de a relua furnizarea  apei potabile către utilizatorii din zonele afectate mult mai târziu decât estimările inițiale, lucrările de intervenție derulându-se continuu până duminică, 21 august 2016.

În momentul de față, regulatorul de presiune este în continuare nefuncțional, urmând a fi supus unor verificări din partea specialiștilor, pentru a fi reparat ori, dacă este necesar, înlocuit. Pentru a putea furniza apă în condiții de siguranță, fără să apară noi avarii, presiunea apei pe respectivul tronson de conductă a fost semnificativ diminuată, fapt care, din păcate, afectează furnizarea apei către imobilele situate pe strada Moldovei aflate în amonte de căminul în care este montat regulatorul de presiune defect.

ApaVital regretă disconfortul creat utilizatorilor din zonele afectate în urma producerii acestor defecțiuni succesive și dă asigurări că echipele de intervenție depun eforturi continue menite să normalizeze situația, în limitele posibile și în conformitate cu starea tehnică extrem de precară a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Pașcani.

Deoarece, din păcate, infrastructura de apă și canalizare din zona de blocuri a municipiului Pașcani este extrem de învechită și de deteriorată, probabilitatea apariției unor noi avarii este în continuare extrem de ridicată. Din acest motiv, conducerea SC ApaVital SA este decisă ca, odată cu clarificarea și stabilizarea situației operatorului la Pașcani și după finalizarea etapei de proiectare a investițiilor în înlocuirea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare din municipiul Pașcani (inclusiv suburbiile), să trateze Pașcaniul ca prioritate „zero”, investițiile de aici fiind primele care vor debuta, odată cu trecerea la implementarea efectivă, pe teren, a investițiilor prin POIM.

 

 

Advertisements

Related posts

Primele rapoarte de activitate ale consilierilor pe 2012. Vasile Pleșca l-a făcut mai stufos repetând o hotărâre de Consiliu Local! Două rapoarte de activitate sunt trase la indigou. Vezi cine sunt consilierii care s-au plagiat!

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe trei străzi din Târgu Frumos

Redacția

Fântână arteziană în zona pieței deal. “Dorel” de Pașcani a lăsat fără apă potabilă persoanele din acea zonă (video)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site