RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Costurile investiției pe strada Gării salvate de constructor. În alte localiltăți primarii pot cu sume mai mici!

Costurile mari la care au fost evaluate inițial lucrările de pe strada Gării au fost și astăzi aduse în discuție în cadrul ședinței extraordinare a legislativului local. Chiar dacă în urma licitației lucrarea se va face cu jumătate din sumă, aleșii locali nu sunt de acord cu modul în care administrația locală își dă girul pe aceste investiții.

 

  

Lucrarea de pe strada Gării a fost evaluată în primă fază de specialiști la aproximativ 11 milioane lei. În urma licitației pentru reabilitarea celor 3,2 kilometri de drum se va cheltui 5,7 milioane lei. Consilierul Ion Danu a atras atenția asupra faptului că standardele de cost au fost umflate.”Prețul corect este dat de rezultatul licitației. Am atras atenția încă de atunci că lucrarea era supraevaluată”, a spus consilierul PNL.

Intervenția acestuia a stârnit din nou un val de nemulțumiri în rândul șefilor Primăriei. Atât primarul Dumitru Pantazi, cât și viceprimarul Gabriela Nedelcu s-au arătat revoltați pe afirmația consilierului Danu. Ei au pasat responsabilitatea în sarcina proiectanților, deși semnătura finală le-a aparținut. Mai mult, s-au declarat necunoscători ai modului cum este întocmit un proiect.

Actualitatea Tv și Newspascani.com au arătat de fiecare dată când a fost necesar, dovezi care contrazic politica actualei administrații.

Anul acesta, în puna aprilie vă prezentam un subiect legat de o investiție din orașul Târgu Frumos, asemănătoare cu cea din Pașcani. Pentru 3,2 kilometri de drum modernizat, plus amenajarea trotuarelor, administrația locală plătește 1,7 milioane lei. “Avem 1.670.000 lei, pentru asfaltarea străzilor din oraşul Târgu Frumos. Licitaţia a avut loc în toamna anului trecut. Sunt cuprinse străzi cu lungimea de 3 km, Izvor, Petru Rareş, Plăieşilor, Crinilor şi Crizantemei, sunt câteva dintre străzile ce vor fi asfaltate. Este o investiţie pe care o facem din excedentul de buget de anul trecut”, a declarat primarul oraşului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu. La Pașcani o investiție asemănătoare se realizează cu 5,7 milioane lei.

La Valea Seacă, în urmă cu doi ani de zile a avut loc recepția primului proiect european. În cadrul acestuia a fost realizat 3,2 kilometri de asfalt, a fost consolidat podul de peste pârâul Iermolia, alte 11 poduri și podețe, rigole betonate în intravilan, precum și consolidări de maluri. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 3,8 milioane lei.  

Related posts

Apa potabilă ar putea fi întreruptă astăzi pe străzile Moldovei și Dragoș Vodă

Ema Roman

Irigație nocturnă automatizată, în centrul Pașcaniului. Rățoi: „Opoziția va spune, iar, că am avioane în cap!”

Răzvan Grecu

Urmașii lui Sadoveanu jefuiți de statul român. Nepoții scriitorului purtați prin instanțe pentru moștenire

Redacția
Încarcă...