RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani

Cercetătorii de la Wellcome Sanger Institute (Anglia) și Universitatea Sun Yat-sen (China) au descoperit noi populații de celule care ar putea crește înțelegerea motivelor pentru care unele fibre musculare îmbătrânesc mai repede decât altele. Nu doar atât, ei au identificat și mecanisme pe care mușchii le folosesc pentru a combate îmbătrânirea. Rezultatul muncii lor este primul atlas celular al îmbătrânirii mușchilor umani, care arată că corpul nu vrea să îmbătrânească.

Studiul este publicat în Nature Ageing.

Potrivit Veronikăi Kedlian, abordarea lor de studiere a îmbătrânirii musculare, combinând diferite tipuri de secvențiere, a relevat mecanisme celulare anterior necunoscute. De asemenea, evidențiază domenii pentru studii suplimentare.

Cum se modifică mușchii odată cu vârsta?

  

Datorită tehnicilor de secvențiere a unei singure celule și a unui singur nucleu și a imagisticii foarte avansate, cercetătorii au putut să analizeze mostre de mușchi scheletici umani. Mușchii atașați oaselor au multe scopuri, cum ar fi mișcarea, menținerea posturii corpului, menținerea temperaturii corpului și stocarea nutrienților și expresiile faciale.

De exemplu, sarcopenia este pierderea asociată cu vârsta a masei și funcției musculare scheletice. Cauzele sarcopeniei sunt multifactoriale.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gorghiu: Democraţia şi statul de drept din Moldova, atacate prin acţiunile de război hibrid ale Rusiei

Redacția

VIDEO Daniil Medvedev și Hubert Hurkacz vor lupta pentru titlul de la ATP Halle

Redacția

Timişoara: Un tramvai nou, turcesc, a luat foc în depou / Tramvaiul a costat 11,5 milioane de lei

Redacția
Încarcă...