NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Copii din Ruginoasa, pe podiumul unui festival internaţional de Folclor. Vezi care sunt secţiunile la care au participat

Patru elevi din Ruginoasa promovează cu succes motivele populare româneşti din zona Moldovei. Cea mai recentă reuşită: participarea cu premii la un festival internațional.

Este vorba despre Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret “Cătălina”, aflat la ediţia a XXI-a. Competiţia a avut loc la Iaşi, în Parcul Palas, în perioada 24 – 28 august. Organizator principal a fost Palatul Copiilor din Iaşi.

Cei patru elevi ai Clubului Copiilor Paşcani, filiala Ruginoasa au reuşit să obţină premii fruntaşe la secţiunea Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, Industrie Casnică şi Cusut Brodat.

  

Iuliana Alexandra Burlacu şi Petronela Izabela Condac au primit premiul I pentru creaţiile lor, în timp ce Ştefănel Marian Tărăboi şi Ilie Cosmin Burlacu se mândresc cu locul al doilea pe podium.

Practic, elevii, înscrişi de mici la Clubul Copiilor, şi-au demonstrat talentul la lucrul manual, mai exact, cusutul pe matador, un material destul de dificil. Motivele tradiţionale din zona noastră au fost cele promovate, prin ac şi aţă, de către cei patru tineri talentaţi.

Au fost îndrumaţi îndeaproape şi însoţiţi la concurs de către profesorii Irina Axinia şi Viorica Ştefănucă.

Deşi au concurat cot la cot cu zeci de copii din toată ţara, mulţi dintre ei pregătiţi de meşteşugari cu experienţă, tinerii noştrii nu s-au lăsat intimidaţi, ba chiar au impresionat plăcut juriul exigent. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

“Pentru tine, dragă mamă”! Spectacol și mărțișoare la Clubul Copiilor din Pașcani (VIDEO)

Ema Roman

Întrebări importante de la cadrele didactice din Iași adresate ministrului Educaţiei

Redacția

Profesorii de la Colegiul “Unirea” Pașcani, la Seminarul Național “Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător”, organizat la București

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site