RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

COP26: A început Conferința ONU privind schimbările climatice. România, reprezentată de președintele Klaus Iohannis

Summitul Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) a început duminică la Glasgow, iar evenimentul este considerat drept o șansă ca liderii lumii să salveze planeta de efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice.

Întârziată cu un an din cauza pandemiei de COVID-19, COP26 își propune să mențină ținta de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelurile din perioada preindustrială, limită despre care oamenii de știință spun că ar evita consecințele cele mai distructive ale încălzirii globale, informează Reuters.

„Trebuie să spunem în mod credibil la Glasgow că am ținut ținta de 1,5 grade în picioare. Suntem deja la 1,1 grade peste nivelurile preindustriale. La 1,5, există țări din lume care vor fi sub apă și de aceea trebuie să ajungem la un acord aici cu privire la modul în care abordăm schimbările climatice în următorul deceniu”, a declarat Alok Sharma, președintele COP26, duminică, în timp ce delegații statelor participante au început să ajungă la Glasgow.

Poliția braziliană a ucis 25 de membri ai unei bande specializate în spargeri de bănci Spania: Un bărbat a fost ucis în timpul unei curse tradiționale cu tauri

  

31 Oct, 18:10 | Știri externe

Amendă de peste jumătate de miliard de dolari pentru omul de afaceri rus Oleg Tinkov, condamnat pentru fraudă fiscală în SUA

31 Oct, 16:06 | Știri externe

Atingerea țintei de 1,5 grade, convenită la Paris în 2015,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Fregata rusă „Admiral Gorşkov” simulează trageri cu rachete hipersonice în Oceanul Atlantic

Redacția

Un preot italian le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există, iar costumul său este invenția Coca-Cola

Redacția

PROTESTE de amploare în Israel. Zeci de mii de oameni, pe străzi, la Tel Aviv, împotriva lui Netanyahu | VIDEO

Redacția
Încarcă...