RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Controale în toată țara. Unii farmaciști, suspectați că îi îndeamnă pe bolnavi să cumpere medicamente mai scumpe

Controale în farmaciile din toată ţara. Ministerul Sănătăţii are suspiciuni că farmaciştii îi îndeamnă pe bolnavi să cumpere medicamente mai scumpe, care nu sunt compensate în totalitate.

Ministrul Sănătăţii, Nicolaie Bănicioiu, spune că va fi verificată fiecare farmacie pentru a se vedea dacă respectă regulamentele privind compensarea integrală a medicamentelor. Potrivit ministrului, sunt multe farmacii care oferă la vânzare medicamente similare celor scrise pe reţeta, dar necompensate integral, motivând că substanţa activă este aceeaşi.

În acest fel, pacientul este obligat să cumpere doctoriile la preţuri mai mari.

  

Controalele vor începe săptămâna această, iar Casă de Asigurări de Sănătate Bihor şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţ au desemnat deja persoanele care se vor ocupă de aceste controale.

Ministerul Sănătăţii a transmis farmaciilor toate procedurile şi protocoalele care trebuie respectate. Ministrul promite că cei care nu se conformează vor fi sancţionaţi. 

sursa stiri digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Spitalul din Paşcani, în agonie. Ce se întâmplă după demisia celui mai longeviv director

Redacția

România, afectată de scandalul ouălor infestate cu insecticid: O tonă de gălbenuş de ouă contaminat cu fipronil, depistată în Timiş

Redacția

Marea ca medicament

Redacția
Încarcă...