NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Consiliul Elevilor organizează o nouă ediție a proiectului „Ministru pentru o zi”

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor din România, organizează în data de 31 mai 2017 a III-a ediție a proiectului „Ministru pentru o zi”, în parteneriat cu Guvernul României.  

Proiectul se concentrează în jurul facilitării unei experiențe care să ofere elevilor oportunitatea de a înțelege mai bine cum funcționează administrația publică centrală, astfel încât să se nască inițiative de îmbunătăție din partea beneficiarilor primari ai sistemului de învățământ.

Acest exercițiu civic îsi doreste să încurajeze tinerii să se implice activ în societatea civilă și în mecanismele sale de funcționare, să militeze pentru valori și principii democratice precum transparența și echitatea și să contribuie la îmbunătățirea raportului dintre administrație și societate. Un parteneriat stabil între tinerii din România și reprezentanții puterii executive nu poate fi decât un garant al unei societăți prospere, capabile să se plieze pe nevoi și priorități actuale, iar Consiliul Național al Elevilor, în calitate de promotor al unui sistem de învățământ modern și centrat pe beneficiar, sprijină implicarea generației tinere în dinamizarea activității civice.

Simultan, elevii vor aduce în atenția demnitarilor probleme stringente cu care se confruntă, în funcție de ministerul de resort și, de asemenea, vor continua să lupte pentru un sistem de educație centrat pe nevoile lor și compatibilizat cu actualele nevoi ale societății.

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Programul cursurilor la Centrul de Excelență Pașcani

Redacția

Un elev pășcănean va reprezenta județul Iași la faza națională a Olimpiadei Tehnice

Răzvan Grecu

Domnitorul Cuza i-a întâmpinat pe oaspeții veniți la redeschiderea Palatului său (Galerie foto – video)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site