RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul de Administrație al RAGCL Pașcani față în față cu legislativul local. Consiliul local cere rezolvarea prevederilor impuse de Curtea de Conturi

Membrii Consiliilor de Administrație de la RACL, au fost invitați ieri în cadrul Ședinței de Consiliu Local pentru a le fi puse în față o adresă venită din partea Curții de Conturi Iași.

În decizia transmisă de inspectorii instituției către Primăria Pașcani se arată că nu au fost respectate o serie de prevederi legale: măsurile prin care s-a solicitat organizarea activității de audit public intern prin care s-a solicitat aplicarea măsurilor pentru implementarea întregului ansamblu de reguli care guvernează sistemul de administrație sau măsurile prin care s-a solicitat conducerii încasarea creanțelor comerciale.

Consilierul Marius Pintilie a cerut explicații pentru prezența acestor oameni în cadrul ședinței. Consilierul PSD Vaile Haldan a explicat faptul că CA urile au fost invitate, în special CA  ul de la RAGCL, pentru a fi informate că trebuie să ducă la îndeplinire atribuțiunile pe care le au.

  

În replică, Sorin Năcuță din partea RAGCL Pașcani a transmis legislativului local faptul că membrii Consiliului de Administrației au luat la cunoștință despre deciziile pe care le impune Curtea de Conturi Iași și că mare majoritate a doleanțelor acestei instituții sunt în curs de rezolvare.

Administratorul public, Gică Zanet, le-a cerut reprezentanților regiei să grăbească demersurile pentru că începând de luna viitoare Curtea de Conturi va veni în control la Unitatea Administrativ Teritorială Pașcani.

Legat de măsurile în ceea ce privește încasarea creanțelor, membrii CA ului de la RAGCL au cerut sprijinul administrației locale în recuperarea acestor debite în special de la școlile și grădinițele de pe raza municipiului, pentru că aceste instituții au datorii foarte mari la Regie.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Rusia face lângă granița cu Ucraina exerciții militare cu parașutiști care simulează capturarea unui teritoriu

Redacția

Leonard Ursu director interimar la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, dacă Pantazi câștigă alegerile? Vezi ce răspuns a dat un vicepreședinte PSD la această întrebare!

Răzvan Grecu

Primarul Pintilie și-a angajat un nou consilier personal. Vezi cu ce se va ocupa!

Răzvan Grecu
Încarcă...