RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali au aprobat prețul pentru epurare. Discuții aprinse pe marginea acestui subiect!

Legislativul local a aprobat astăzi prețul pentru epurarea unui metru cub de apă ajuns în stația de epurare. Hotărârea adoptată astăzi va permite Prest Serv Apa să încheie contractul de prestări servicii cu ApaVital și să factureze  cei peste 2.100.000 de metri cubi epurați până acum.

 

Mai exact, conform noului tarif, operatorul local ar avea de încasat de la ApaVital suma de 2,2 milioane de lei, însă șansele reale de a încasa acești bani sunt foarte mici, asta deoarece hotărârea nu are caracter retroactiv.

  

Prețul de 0,87 de lei/mc fără TVA, aprobat astăzi, a fost avizat în urmă cu câteva săptămâni și de către ANRSC, iar discuțiile din plen au fost ținute pe faptul că acesta ar putea fi prea mic.

Secretarul Mircea Zuzan a recomandat aprobarea acestui tarif avizat de către ANRSC astfel încât cei de la ApaVItal să nu poată să deschidă un nou proces.

„ANRSC este o autoritate consultativă, Consiliul Local poate stabili creșterea sau scăderea prețului la apă sau tarifele avizate de ANRSC. Avem un volum dublu de apă ajuns în stația de epurare. Mergem în instanță, nu rezolvăm nimic în acest mod. Avem patru procese cu Apavital, dintre care două penale, și o vom ține tot așa până ieșim la pensie. Propun 0,87 lei fără TVA, condiția fiind să fie aplicată Legea 51/2006, și anume facturarea Apavital pe ce arată apometrele din stații. Dăm mandat, condiția: ce intră în stația de epurare, aia se plăteșe,” a explicat secretarul Mircea Zuzan.

 Și directorul Prest Serv Apa, Aristotel Katzighera, a avut aceeași părere. Acesta a explicat consilierilor locali că prețul de 0,87 de lei/mc acoperă cheltuielile, iar Apavital nu va mai avea nici un motiv să ne dea în judecată, deoarce este prețul stabilit de ANRSC.  

În sală au fost prezenți și cetățeni nemulțumiți de faptul că nici până acum serviciile de apă și canal nu au fost delegate operatorului local deși au trecut trei luni de zile de când acest lucru a fost aprobat în legislativul local.

În replică primarul Dumitru Pantazi a promis că în două săptămâni situația va fi rezolvată, ultimele documente necesare delegării urmând a fi gata.

„În 14 zile am vorbit cu consultantul, voi avea un caiet de sarcini și un studiu de oportunitate privind măsura apei, în ședința din martie vom discuta acest proiect”, Dumitru Pantazi, primarul Municipiului Pașcani. 

Proiectul a fost votat de 16 dintre cei 17 consilieri prezenți, Ioan Danu votând împotrivă.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ideea sensului giratoriu din apropierea Spitalului Municipal revine în actualitate. Cum comentezi?

Răzvan Grecu

Fapte, nu vorbe! Primarul anunță că nu mai sunt bani pentru investiții, după ce și-a mărit salariul

Marius Parteni

Post vacant scos la concurs în cadrul Primăriei Cristești

Redacția
Încarcă...