RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Conducerea județului s-a întâlnit astăzi cu o delegație a orașului Sanmenxia din China!

Președintele Consiliului Județean Maricel Popa și prefectul Marian Șerbescu au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai administrației publice a orașului Sanmenxia din China. Delegația chineză a fost condusă de viceprimarul Sun Jiwei.

 

  

Discuțiile au vizat colaborarea administrativă dintre cele două părți în domenii precum infrastructură rutieră, cultură, învăţământ universitar și comerţ, accentul fiind pus pe oportunităţile şi potenţialul de dezvoltare şi investiţii al judeţului Iaşi.

Șeful delegației chineze s-a arătat interesat de promovarea relaţiilor dintre cele două comunități arătând disponibilitatea de cooperare pe domeniile amintite.

„Îmi place foarte mult Iașul. Este un oraș sigur, curat, liniștit.  Apreciez deschiderea președintelui Consiliului Județean pentru încurajarea parteneriatelor între oamenii de afaceri din zonele pe care le reprezentăm” a declarat Sun Jivei, viceprimarul orașului Sanmenxia.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judetean Iaşi, Maricel Popa a evidenţiat importanţa acestor întâlniri care se pot concretiza prin proiecte comune între cele două părţi şi a subliniat interesul Consiliului Judeţean Iaşi pentru susţinerea tuturor activităţilor convenite între cele două administrații. De asemenea s-a discutat despre încurajarea  companiilor chineze interesate să intre pe piața românească sau să își dezvolte afacerile aici.

„Întrevederea a fost foarte constructivă. Îmi doresc mult ca în urma discuțiilor de astăzi să încheiem colaborări prin proiecte fezabile care să implice mediul de afaceri ieșean și pe cel din orașul Sanmenxia” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Șeful județului a propus delegației chineze începerea procedurilor pentru realizarea înfrățirii dintre cele două comunități.

Viceprimarul orașului Sanmenxia a lansat invitația ca în luna mai a anului viitor o delegație formată din reprezentanți ai administrației județene, împreună cu oameni de afaceri din Iași să participe la unul dintre târgurile de profil organizate în regiunea chineză pe care o reprezintă. Domeniile vizate sunt industria farmaceutică, alimentară, textilă, precum și industria aurului. În Sanmenxia există un grup industrial care deține supremația în zona asiatică în ceea ce privește producția de aur.

Președintele Consiliului Județean a mai propus delegației din China realizarea unui parteneriat public privat pentru construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș și a unei linii rapide de cale ferată între Iași și București.

În cadrul întâlnirii, cele două părți au pus accent și pe învățământul superior și s-a stabilit încheierea unor parteneriate între universitățile din cele două regiuni. În cadrul acestora studenții ieșeni și cei chinezi vor putea participa la schimburi de experiență.

 

Sanmenxia este un oraș district din provincia Henan situat în zona centrală a Chinei, cu o suprafață de 10.475 km² și o populație de 2,2 milioane de locuitori.

Comunicat CJ Iasi

Related posts

Înmatriculările de autoturisme au crescut anul trecut cu 19%

Redacția

Taxă de salubrizare plătită la Serviciul de Taxe și Impozite Locale

Irina Gherasim

Drept la replică Primăria Pașcani: Primarul se victimizează, după ce pune pumnul în gură ziariștilor

Marius Parteni
Încarcă...