RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: Economia României ar putea depăşi pentru prima dată în acest an nivelul din 2008

CP: În această săptămână senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat o declaraţie politică pe tema creşterii economice. În cadrul expunerii, senatorul păşcănean s-a referit la recentul raport al Erste Group Research, care arată că Produsul Intern Brut al României ar putea depăşi pentru prima dată în acest an nivelul din 2008, susţinut de o revenire a cererii interne.

„Economia românească este pe cale să crească mai repede decât era de aşteptat pentru primul trimestru din 2014. Dovadă stau datele colectate din producţia industrială, exporturile, vânzările cu amănuntul sau serviciile prestate companiilor. Analiştii băncii estimează un avans al PIB de 3% pentru România în acest an, după o creştere de 3,5% anul trecut. Creşterea ar urma să urce uşor în următorii ani, la 3,3% în 2015 şi 3,5% în 2016, se arată în raport”, se arată în declaraţia politică.

Florin Constantinescu a trecut în revistă principalele date economice, afirmând că producţia industrială şi-a continuat ascensiunea în februarie 2014, făcând un salt de 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2014, fapt care a fost confirmat şi de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Senatorul social-democrat mai arată că investiţiile străine directe au totalizat în primele două luni ale anului 282 milioane de euro, în creştere cu 35,6% faţă de perioada similară a anului trecut; cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul – cel mai important indicator pentru consumul populaţiei – a avut în februarie un plus de aproape 9%, comparativ cu aceeaşi perioada de anul trecut; în martie, inflaţia a ajuns la un nou minim, de 1,04%; prin intermediul ANAF, colectarea veniturilor bugetare în trimestrul I pe anul 2014 a fost cu 4,63% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. „În ceea ce priveşte totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF în luna martie 2014, se constată o creştere de 2,33% faţă de perioada similară din anul 2013. În cifre absolute, colectările din februarie sunt peste cele de anul trecut”, a spus senatorul Florin Constantinescu.

  

În finalul declaraţiei politice senatorul afirmă că, pentru o creştere economică sănătoasă, unul dintre cele mai importante lucruri este să susţinem în continuare creşterea economică, prin politici sustenabile, prin măsuri de revigorare a economiei, în aşa fel încât potenţialul pe care ţara noastră îl are să fie valorificat. „Locurile de muncă, atragerea investiţiilor străine în infrastructură sunt, de asemenea, puncte importante pe care trebuie să le atingem”, a mai spus senatorul păşcănean.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

PDL vrea informatizarea registrului agricol

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi și-a serbat ziua numelui.Cocktail oferit de acesta personalităților publice

Răzvan Grecu

Sondaj horror pentru Liviu Dragnea: PSD, la un minim istoric

Redacția
Încarcă...