RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comunele din România mai au nevoie de bani pentru a funcţiona până la finalul anului

Vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Adrian Nica, spune că recuperarea sumelor plătite de comune în contul salariilor pe care le primesc însoţitorii persoanelor cu handicap – este o problemă care trebuie rezolvată urgent.

El susţine că ar fi vorba de aproximativ 200 de milioane de lei.

Adrian Nica: Practic, din cele 2862 de comune, 23% din bugetul de funcţionare este alocat pe aceste cheltuieli ale persoanelor cu handicap. Necesarul, până la sfârşitul anului, pentru acoperirea indemnizaţiilor persoanelor cu handicap este de aproximativ 200 de milioane de lei, la nivelul comunelor din România. Asigurările pe care le-am primit sunt legate de Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi facturile care stau neachitate încă din luna septembrie şi sunt probleme cu firmele care prestează şi execută aceste lucrări şi au probleme şi promisiunea a fost că, până la sfârşitul anului, se vor achita absolut toate facturile restante pe PNDL, urmând ca anul viitor să se discute eventual şi despre un PNDL 3, în ceea ce priveşte alimentarea cu gaz.

Declaraţia a fost făcută după întâlnirea pe care şeful Executivului, Ludovic Orban, a avut-o cu 28 de primari, membri ai Asociaţiei Comunelor din România. Potrivit preşedintelui Asociaţiei, Emil Drăghici, în zilele următoare, reprezentanţii Ministerului Finanţelor vor strânge toate informaţiile necesare pentru a se ştii exact de câţi bani mai au nevoie comunele pentru a putea funcţiona până la finalul anului.

Advertisements
  

sursa www.radioiasi.ro

Related posts

Proiect: Primarii condamnati dupa preluarea mandatului si partidul din care fac parte, obligati sa plateasca alegerile anticipate

Redacția

Pădurile vor fi supravegheate cu sisteme de monitorizare video, iar jandarmeria va interveni în situații în care sunt constatate tăieri ilegale

Redacția

Unul dintre cei mai vechi aleși din PSD Pașcani, demască șmecheriile din interiorul partidului!

Marius Parteni
Încarcă...