NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Complexele Maya ascunse sugerează că faimosul calendar era folosit încă de acum 3.400 de ani

Un nou studiu al centrelor de populație antice din vestul Guatemalei și sudul Mexicului dezvăluie 478 de complexe separate, dintre care multe par bazate pe un oraș prototip construit în jurul anului 1400 î.Hr, potrivit Live Science.

Multe dintre aceste complexe, recent descoperite, nu au fost niciodată cercetate sau excavate până în prezent. Dar formele lor, detectabile de sus cu o tehnologie numită lidar – care înseamnă „detecție și interval de lumină” – sugerează că multe erau orientate după răsăritul soarelui din anumite zile importante și păreau să folosească numărul 20, – baza calendarelor scrise mai târziu, — ca unitate fundamentală.

„Nu exista încă calendarul scris în acel moment”, a spus Takeshi Inomata, arheolog la Universitatea din Arizona și autor principal al noului studiu.

„Aceasta vine mult mai târziu, cu câteva secole mai târziu decât aceste situri. Dar acesta este un semn foarte interesant care poate arăta că de fapt oamenii aveau deja un sistem de calendar care se bazează pe numărul 20”.

  

Calendare Maya și arhitectura mezoamericană

Calendarul, care pare important în construirea acestor site-uri, nu este faimosul calendar Maya despre care unii susțineau că a prezis sfârșitul lumii în 2012.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

webPR: Ultimele zile pentru înscrieri în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat!

Redacția

Noua Zeelandă a renunțat oficial la controversata strategie “zero Covid” din cauza variantei Delta / Noul plan al guvernului pentru a combate pandemia

Redacția

Universitatea Cuza din Iași prelungește dată până la care vor fi suspendate cursurile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site