NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comitetul Internațional Olimpic a anunţat că a început o investigaţie privind cazul sportivei belaruse Kristina Ţimanuskaia

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că a început o investigaţie privind cazul sportivei belaruse Kristina Ţimanuskaia, relatează BBC.

„Trebuie să stabilim cu exactitate ce s-a petrecut. Este nevoie de timp”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

„Între timp, principala noastră grijă este sportiva”, a mai adăugat acesta.

Atleta Kristina Ţimanuskaia, în vârstă de 24 de ani, a primit o viză umanitară din partea Poloniei şi urmează să părăsească Japonia miercuri.

  

Sportiva belarusă a spus duminică faptul că antrenorul echipei sale a obligat-o să își suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, înainte de a fi condusă la aeroport de către oficiali ai Comitetului Olimpic din Belarus, pentru a fi trimisă înapoi în țara natală.

Ţimanuskaia criticase cu câteva zile înainte Federația de Atletism din Belarus, susținând că a fost obligată să participe la ștafeta 4×400 de metri, când trebuia să alegere inițial 100 și 200 de metri, fiindcă alte două sportive belaruse nu reușiră să îndeplinească numărului suficient de controale antidoping.

Atleta a mai afirmat că îi este „frică” de faptul că va ajunge la închisoare dacă se va întoarce înapoi în Be

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Jaf în plină pandemie. Doi români care voiau să spargă o bancă din Italia au ucis un polițist

Redacția

Ventilatoarele donate de Papa Francisc au ajuns la spitalul din Suceava

Redacția

Statul Islamic revendică atacurile comise în weekend împotriva talibanilor din orașul afgan Jalalabad

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site