RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comisia Europeană propune un acord de liberă circulație pentru britanicii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani

UE Marea Britanie Brexit

Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană a propus deschiderea negocierilor cu Regatul Unit pentru a permite libertatea de circulație de care se bucurau înainte de Brexit pentru tinerii britanici cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, în cadrul unei concesii majore după Brexit, transmite The Guardian.

Executivul european a declarat că va solicita acum aprobarea liderilor UE pentru a începe discuțiile care vor elimina parțial unul dintre cele mai controversate elemente ale Brexitului, blocajul privind dreptul de a călători fără vize.

  

Conform acordului preconizat, atât cetățenii UE, cât și cei britanici cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor putea să rămână până la 4 ani în țara de destinație, a precizat Comisia Europeană într-o declarație.

„Obiectivul ar fi facilitarea schimburilor de tineri, facilitând călătoria, munca și traiul în Regatul Unit pentru tinerii cetățeni UE, cu reciprocitate pentru tinerii cetățeni britanici aflați într-un stat membru”, a precizat Comisia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Protest cu camioane în Noua Zeelandă, pe modelul celui din Canada. Oamenii resping puternic măsurile guvernamentale, cele mai dure din lume în pandemie, iar popularitatea premierului Jacinda Ardern se prăbușește

Redacția

20 de trenuri, afectate din pricina deraierii renului de marfă pe Magistrala Constanţa – Bucureşti. Întârzieri estimate de 3 ore

Redacția

Decizia Erevanului care ar „crea garanţii suplimentare pentru Armenia” îl înfurie pe Putin

Redacția
Încarcă...