RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Coaliţia va stabili miercuri când vor avea loc alegerile prezidenţiale, spune Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că miercuri coaliţia va stabili data alegerilor prezidenţiale și că va avea loc o analiză în interiorul coaliţiei.

Ciucă a fost întrebat la Senat despre data alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care PSD doreşte ca acestea să aibă loc în septembrie, iar PNL să se organizeze la termen, în iarnă. “Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, baacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, a explicat Ciucă. “Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”, a adăugat el.

Liderul liberal a subliniat că “dacă vom avea o organizare mai bună la nivelul AEP şi dacă într-adevăr ţinem cont, dincolo de efectele asupra procesului în învăţământ, una e să fii întrerupt o zi sau două şi alta e să fii întrerupt opt zile”. “Nu schimbăm deloc această dată. Este vorba de o analiză, iar analiza respectivă trebuie să aibă loc în interiorul coaliţiei. vedem despre ce este vorba. (..) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a anunţat Ciucă.

continuare pe digi24

  

Related posts

Portretul unuia dintre cei mai tineri viceprimari, din județul Iași. „Mă urc pe camion şi deszăpezesc”

Redacția

Primarii traseişti pot răsufla uşuraţi

Redacția

Vechea gardă din PD Pașcani pare să fi trecut la PMP Pașcani!

Marius Parteni
Încarcă...