RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Coadă la uşa prefectului! Marian Şerbescu, aşteptat în audienţă, de peste 20 de păşcăneni şi nu numai

Forfotă mare în Primărie, încă de dimineaţă. La ora 09.00, la parterul clădirii, peste 20 de cetăţeni îl  aşteptau pe prefectul Marian Şerbescu. Acesta anunţase că va ţine audienţe la Paşcani, iar oamenii au depus cerere şi s-au prezentat la data şi ora stabilite.

 

 

  

În jurul orei 10.00, prefectul Iaşului a ajuns la Paşcani, aşteptat fiind de către viceprimarul Gabriela Nedelcu şi administratorul public al Primăriei. Marian Şerbescu a dat mâna cu fiecare cetăţean care îl aştepta pe hol, după care a mers să-l salute pe edilul local. Acesta se afla la un etaj mai sus, unde ţinea, la rândul său, audienţe. 

Înainte de a începe propriu zis audienţele, prefectul a stabilit câteva chestiuni organizatorice cu păşcănenii. Astfel, pentru că pe liste erau înscrise 15 persoane, dar în sală erau mai multe, acesta le-a promis oamenilor că va veni şi joia viitoare la Paşcani.

Toţi cei care au venit astăzi în audienţe au fost, fără excepţie, cetăţeni trecuţi de vârsta a doua, cu o problemă comună: pământul. Oameni care umblă de zeci de ani, dintr-un birou în altul, la autorităţile statului, şi cer să li se dea dreptul. Pentru un titlu de proprietate şi o punere în posesie, unii au pierdut ani din viaţă.

O femeie care locuieşte în Roman, a aflat că vine prefectul la Paşcani, şi s-a prezentat să stea de vorbă cu el. Luptă pentru un teren din comuna Alexandru Ioan Cuza, de peste 10 ani. Este pământul pe care au avut casă părinţii ei, şi acum, un străin i-a luat dreptul, spune ea. A intrat la prefect să-i ceară ajutorul.

Alţi oameni, aceleaşi probleme. Un grup de cetăţeni cu aceleaşi doleanţe. Ei sunt din Moţca dar se luptă pentru câteva hectare de pământ pe care le au în Balş şi pe care le-au lucrat până la revoluţie. Culmea, terenul figurează în acte ca aparţinând atât moţcanilor cât şi celor din Balş. Oamenii se tem că vor muri, iar copiii lor vor fi nevoiţi să continue lupta cu sistemul.

Un păşcănean ne-a spus că are o bucată de pământ în Vânători, pentru care cere să i se facă tiltu de proprietate. La Primăria Vânători i se spune să meargă la Paşcani, iar când vine la primarul Paşcaniului, este trimis la Vânători. Aşadar, a decis să încerce la prefect.

A fost prima zi în care prefectul Iaşului a ţinut audienţe la Paşcani. Marian Şerbescu a precizat că va veni şi joia viitoare pentru a-i primi în audienţă pe păşcăneni.  

 

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Răchiteni, 22 noiembrie 2023 (VIDEO)

Redacția

De azi se circulă pe primii 7,3 km din Varianta de Ocolire Bacău

Redacția

Au sosit primii colindători la Primăria Pașcani (VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...