RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Clasa pregătitoare de la Școala „Iordachi Cantacuzino”, un proiect implementat cu succes

Clasa pregătitoare, cea atât de controversată de multă lume la nivel național, la Școala „Iordachi Cantacuzino” este implementată cu succes. Cele trei clase destinate micuților de la acest nivel, numără 78 de copii. Activitățile îi ajută pe cei mici să pășească mai ușor în clasa I.

Copiii sunt mulțumiți de acest lucru, mai ales că multe dintre acestea sunt o continuare a celor efectuate la grădiniță. Printre cele opt materii obligatorii, copiii studiază comunicare în limba română, matematică, religie, exploatarea mediului și dezvoltare personală. La clasa pregătitoare nu există manuale. Învățătoarele folosesc în activități planșe, jetoane, bețisoare sau fișe de lucru.

Ne-am străduit să le oferim elevilor care au venit la clasele pregătitoare un cadru adecvat. Sălile de clasă sunt adecvate nivelului lor, undeva între grădiniță și școală, pentru că de fapt asta înseamnă clasa pregătitoare, pregătire pentru clasa I. Am avut sprijin financiar din partea Asociației Părinților, sprijin din partea consiliului de administrație prin alocarea unei părți a veniturilor proprii pentru achiziționarea de mobilier și fondurile care au venit din partea ministerului. Considerăm că elevii trebuie să se formeze într-un  cadru care să le asigure în primul rând dragostea pentru învățătură, să poată să se joace, să socializeze. Pentru acest an școlar am rezervat parterul corpului A doar pentru ei, copiii au intrare separată, baie separată și loc de joacă”, ne-a declarat Daniela Simion, director Școala „Iordachi Cantacuzino”.

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

“Eu rămân ce-am fost romantic”, de ziua poetului Mihai Eminescu la Casa de Cultură

Marius Parteni

Scriitorul Leonard Gavriliu a murit

Redacția

24 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură vor fi premiați de administrația locală

Oana Cordoneanu
Încarcă...