RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu, discuții cu omologul bulgar, Nikolai Denkov, privind aderarea României și Bulgariei la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu omologul bulgar, Nikolai Denkov, privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Șeful Guvernului român a subliniat importanța unei bune colaborări între autoritățile publice din cele două state pentru înaintarea proiectelor comune. La rândul său, premierul bulgar a subliniat că cele două state trebuie să finalizeze proiectul împreună. 

FOTO Inquam Photos

FOTO Inquam Photos

„Am discutat astăzi cu domnul premier despre relaţiile excelente dintre ţările noastre, care acum sunt confirmate şi prin existenţa unui parteneriat strategic convenit în martie anul acesta de preşedinţii celor două state”, a explicat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea declarațiilor comune de presă cu premierul Bulgariei, cu care a arătat că a avut un schimb de opinii cu privire la priorităţile comune, cu scopul de a debloca noi domenii de cooperare între cele două state.

  

Potrivit premierului român, discuţiile au atins domenii de impact pentru cetăţenii din România și Bulgaria, precum transporturile sau energia. „Vreau să semnalez interesul arătat de ambele părţi pentru implementarea proiectului european care va asigura o Dunăre navigabilă precum şi pentru construirea unui al doilea pod rutier Giurgiu-Ruse”, a mai susținut Ciolacu. 

Marcel Ciolacu a arătat că în domeniul energetic este avut în vedere,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

(Video) Chinuit de o iubire interzisă, un tânăr a dat foc la casă și s-a spânzurat

Redacția

Opoziţia nu se lasă: vine şi ea cu o serie de legi populiste

Redacția

VIDEO Liga 1: Remiză între Chindia Târgoviște și Sepsi Sfântu Gheorghe

Redacția
Încarcă...