NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cine este Domenico Paviglianiti, presupusul “capo di tutti capi” al clanului 'Ndrangheta, arestat de spanioli / De teamă, circula în mașini blindate iar când l-au arestat avea 5.000 de lire cash și 6 telefoane

​Carabinierii din Bologna și Poliția spaniolă l-au arestat la Madrid pe fugarul clanului ‘Ndrangheta Domenico Paviglianiti, în vârstă de 60 de ani, “il capo di tutti i capi”, așa cum era supranumit în anii 1980 și 1990. El avea de executat o sentință de aproape 12 ani pentru diferite infracțiuni, dar fusese eliberat în octombrie 2019, pe baza unui calcul eronat al pedepsei. Părăsise Italia și se refugiase în Spania.

Considerat un element-cheie al familiei omonime din ‘Ndrangheta, Paviglianiti fusese deja condamnat la închisoare pe viață (pedeapsa a fost înlocuită ulterior cu închisoare de 30 de ani) pentru o serie de crime comise încă din anii 1980.

El a avut un rol de prim rang, explică carabinierii, în timpul așa-numitului al doilea război mafiot, când împreună cu alte familii ‘Ndrangheta din provincia Reggio Calabria, a susținut clanul De Stefano în sângeroasa luptă cu clanul Condello.

Advertisements

Bărbatul de 60 de ani a fost reținut pe străzile din cartierul muncitoresc Cuatro Caminos din Madrid într-o operațiune comună a poliției spaniole în colaborare cu cea italiană. În momentul arestării, el avea documente false care indicau cetățenie portugheză, 5.000 de lire sterline în numerar și șase telefoane mobile.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Eurodeputat PNL, critici la adresa alianţei liberalilor cu PSD: „Grindeanu rămâne premierul care a dat OUG 13”

Redacția

Primul acord pe “drepturi de vecinătate”: Google va plăti AFP pentru cinci ani pentru a-i folosi conținutul online

Redacția

Legislația electorală, reformată prudent și fără a deranja PSD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site