NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cine a câștigat anul trecut cei mai mulți bani în Primărie!

Cât se câștigă de fapt în administrația publică, este întrebarea pe buzele cetățenilor ce urmăresc cu interes telenovele de la nivel național cu privire la noua lege a salarizării bugetarilor. Dacă premierul și președintele se plângeau că salariile lor sunt mai mici decât a subalternilor, și la nivel local există motive de nemulțumire.

De exemplu, primarul Dumitru Pantazi și viceprimarul Vasile Axinte, deși practic sunt șefii Primăriei, la capitolul câștiguri sunt depășiți de unii funcționari publici sau personal contractual.

În anul 2014 edilul șef a câștigat de la Primărie suma de 40.356 de lei, iar vicele său, suma de 24.960 de lei. Sumele celor doi sunt cu mult mai mici decât cele câștigate de directorul economic, Angelica Lăbonțu, 71.100 lei, secretarul Mircea Zuzan, 70.779 lei, administratorul public, Gică Zanet, 70.163 lei, sau de șefa Serviciului de Taxe și Impozite Locale, Georgiana Butnariu, 57.064 lei.

Discrepanța din salarizarea celor din administrația publică se observă mai clar atunci când se pun în antiteză câștigurile cele mai mari cu cele mici. Astfel, cei care debutează într-un post din Primărie ridică sume foarte mici, 750 lei, deși teoretic au aceleași studii ca și colegii lor mai bine plătiți, iar unii angajați, cu studii superioare, care lucrează de ani buni în administrația locală ajung să câștige cu puțin peste 1.000 de lei lunar.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Fostul secretar al Primăriei a câștigat un proces cu RAGCL. Procurorii DNA cercetează cazul!

Răzvan Grecu

ApaVital nu a anunțat populația despre pericolul infestării apei potabile! Rezultatul analizelor a ajuns la trei zile după ce pășcănenii au băut apă dintr-o conductă spartă sub o fosă septică!

Răzvan Grecu

Ședință extraordinară la final de an

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site