NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cetățenii din Sodomeni reclamă că pășunea este excavată ilegal, iar utilajele care trec prin zonă au stricat drumul. Viceprimarul Axinte:”Există aprobarea Primăriei. Facem o acumulare de apă pentru irigat” (FOTO)

Câteva familii de pe strada Dealul Mare din suburbia Sodomeni se plâng de faptul că utilajele unei firme de construcții care încarcă pământ din pășunea satului au stricat strada, și așa pietruită. Localnicii, care nu știu cine și-a dat avizul pentru această lucrare, sunt foarte furioși. Ei spun că au încercat să afle ce se întâmplă, dar nu au reușit.

”Drumul l-au stricat, au încărcat balast și pământ. Când au văzut că se strică au pus o mașină de balast, au tasat puțin și gata, dar ia uitați cum e!”, ne-a spus Vârvara Boboc.     

 Un alt localnic spune că a vorbit cu proprietarul utilajelor care le-a promis că va reface strada.

  

 “A spus că aduce pietroaie de la fabrica de zahăr, dar nu a mai făcut nimic”, a precizat Elena Covrig.

 Au venit, au cărat două săptămâni, câte 4-5 rabe de alea mari. Ne-au fisurat pereții la case, spune și Valeria Cobzaru.

 Camioanele aparțin societății omului de afaceri Aurel Rotaru din Sodomeni.

Viceprimarul municipiului Pașcani îi liniștește pe cetățeni de pe strada Dealul Mare și le promite că va fi refăcută. Societatea care excavează pământ de pe pășunea din Sodomeni are aprobare de la Primărie, mai ales că în acea zonă în primăvară se va amenaja o acumulare de apă. El ne-a îndrumat să discutăm cu Alexandru Apetrei, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei, pentru a obține mai multe informații.

 ”Există aprobarea Primăriei pentru a se excava în zonă. Când se vor finaliza excavările, firma în cauză va suporta reparațiile de refacere a drumului. Așa s-au obligat. Am dat aprobare pentru că în primăvară vrem să amenajăm o acumulare de apă pentru irigații pe pășunea din Sodomeni, de care vor beneficia tot oamenii. Vorbiți cu domnul Apetri și vă dă toate detaliile”, ne-a spus Vasile Axinte, viceprimarul Municipiului Pașcani.

 „Există aprobare de la Prămărie pentru a excava deoarece va fi amenajat un bazin de acumulare a apei. Beneficiarul va reface drumul și îl va readuce la starea inițială”, ne-a declarat Alexandru Apetrei, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Pașcani.

 

{flv}/diverse/nemultumire oameni sodomeni{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Audiențe la Primăria Pașcani: Tinerii caută locuri de muncă

Răzvan Grecu

Scandal la catolici: Preot „afurisit” de săteni. „Eu nu sunt pus să stau paiaţă”

Redacția

Concert caritabil pentru copiii defavorizați din Târgu –Frumos

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site