RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Certificatul de Identitate Sportivă se va putea obține online

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că Agenţia Naţională pentru Sport va fi obligată să pună la dispoziţia cetăţenilor o platformă de comunicare online prin care să se poată obţine sau radia certificatul de identitate sportivă.

Proiectul completează articolul 23 şi anexa Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului și a trecut de Camera Deputaților cu 262 de voturi pentru şi o abţinere, scrie Agerpres.

Potrivit celor adoptate, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru premierea, în limita sumelor aprobate în bugetul unităţii administrativ-teritoriale, a performanţelor deosebite obţinute la competiţiile sportive interne şi internaţionale oficiale. În legea în vigoare alocarea sumelor pentru premiere se făcea în condiţiile legii.

Deputaţii au introdus un nou alineat potrivit căruia “autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale elaborează normele generale de folosire a mijloacelor materiale aflate în administrarea lor şi a mijloacelor financiare pentru activitatea sportivă, care provin din alocaţii de la bugetul local”.

  

De asemenea, actul normativ prevede că Agenţia Naţională pentru Sport va pune la dispoziţia structurilor sportive şi o platformă online prin care acestea vor putea solicita recunoaşterea şi înscrierea în Registrul sportiv.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Șase persoane, inclusiv un bebeluș, ucise în California într-un atac al bandelor

Redacția

VIDEO Agricultura “inteligentă”: Cum ar putea să ajute inteligența artificială și roboții cu laser creșterea randamentului agriculturii la nivel mondial/ Cazul unui crescător de curmale din Jericho atacat de gărgărițele roșii

Redacția

Forțele Navale intervin să distrugă încă o mină de război aflată în derivă în zona Portului Constanța

Redacția
Încarcă...