NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un pășcănenan cere azil politic în altă țară, iar alți cetățeni, extinderea rețelei de energie electrică. Cereri de soluționarea problemelor

Audiențele de astăzi ținute de primarul Dumitru Pantazi au ridicat diferite probleme ale cetățenilor la nivelul municipiului.  

 21 de pășcăneni au depus cerere de înscriere, însă rând pe rând 16 persoane și-au expus problemele în fața audienței. De asemenea, la audiențe s-au mai prezentat și persoane neînscrise pe listă.

O  solicitaremai puțin obișnuită,  a venit din partea pășcăneanului Valeriu Busuioc care a cerut primarului sprijin pentru că doreşte să îşi întocmească un dosar de emigrare în altă ţară sub formă de azil politic. Bărbatul este căsătorit dar nu mai locuieşte cu soţia, ci pe la diferiţi prieteni. Nu are nici un venit şi nici loc de muncă. Primarul a direcţionat cererea către Compartimentul de Asistenţă Socială pentru a i se întocmi o anchetă socială pentru ajutor. Mai mult, bărbatul va primi şi un ajutor de urgenţă pentru medicamente.

  

Cu o problemă mai gravă s-a prezentat și Gheorghe Vornicu din Paşcani care a solicitat un ajutor financiar pentru că soţia să are nevoie de un transplant de ficat. Primarul a direcţionat cererea către Adrian Hariga, de la Compartimentul de Asistenţă Socială pentru că persoană respectivă să primească ajutor.

De asemenea, Dumitru Butnaru din Paşcani, stradă Peneş Curcanu a solicitat Primăriei să facă extinderi de gaz pe strada precizată. Cererea a fost direcţionată către direcţia de buget-finanţe pentru a vedea dacă o astfel de investiţie poate fi prinsă în bugetul pe 2015.

Un bărbat din Pașcani a venit din partea Societăţii Comerciale Flora Rom Elada SRL ce doreşte să modernizeze o terasă , ce se află situat pe capătul Esplandei din Zona Vale (lângă LasVegas – fostul Doi Cocoşi), însă doreşte ca modernizarea să fie făcută fără să mai achite vreo suma de bani pentru a obţine certificat de urbanism. Ciprian Prisecaru i-a explicat faptul că terenul pe care se află spaţiul cu pricina aparţine municipalităţii, iar dumnealui este proprietar pe spaţiu şi nu pe teren, că urmare are nevoie de certificat de urbanism. În cele din urmă cererea va fi analizată de primar alături de Compartimentul Urbanism pentru a se găsi o soluţie.

O solicitare urgentă a venit din partea a trei cetăţeni care au solicitat extinderea reţelei de curent electric pe stradă Henri Coandă. Este vorba despre Valeriu Pricop, Vasile Hurjui  şi Ioan Micu. Primarul le-a explicat că s-a deplasat de mai multe ori în zona alături de angajaţii E-On care au oferit o soluţie extrem de scumpă pentru a fi racordaţi la curent din zona Stadionului Municipal, aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Urmează că primarul să aibă o nouă discuţie cu cei de la E-On pentru a veni cu o altă soluţie.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pregătiri pentru Târgul Meşterilor Populari de la Paşcani

Ema Roman

10 cazuri de viroze respiratorii ajung zilnic în Compartimentul de Primiri Urgențe

Oana Cordoneanu

Elevii de la Clubul Copiilor sărbătoresc Ziua Unirii la Ruginoasa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site