NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cercetaşii păşcăneni, un model de urmat pentru toţi copiii şi tinerii ! (VIDEO)

 

Astăzi, începând cu ora 12.00, anumiţi cercetaşi din oraşul Paşcani, respectiv lupişorii, proaspăt înscrişi în organizaţie acum 6 luni, categoria de vârstă 7-12 ani, au desfăşurat mai multe activităţi prin oraş, în zona deal. Copiii au pornit în ,,căutarea animalelor din junglă’’, fiind supuşi mai multor probe atât de îndemânare, cât şi de aplicare a cunoştiinţelor dobândite până acum.

Mai întâi au putut fi întâlniţi la farmacie, acolo unde după ce au identificat ,,şarpele’’, au învăţat totodată şi cele 5 elemente esenţiale în acordarea primului ajutor. Mai departe, în urma dezlegării unor ghicitori pregătite pentru ei de coordonatori, au identificat şi un pui de elefant, în vitrina unui magazin. După aceea, în pas de defilare, pe ritmuri de cântec cercetăşesc, aceştia au ajuns la biblioteca municipală, acolo unde l-au aflat şi pe ,,ursul Balu’’. Pentru aceasta, au trebuit să treacă o probă mai dificilă, respectiv ordonarea alfabetică a unui raft plin cu cărţi, atât după numele autorului, cât şi după numele cărţii.

  

 

În cele din urmă, au ajuns la Casa de Cultură Paşcani, în jurul orei 13.30, acolo unde au participat la o ceremonie solemnă de primire oficială a eşarfelor galbene şi a însemnelor corespunzătoare gradului de LUPIŞOR ACTIV în organizaţia cercetaşilor. Acest ultim eveniment s-a desfăşurat în prezenţa mai multor cercetaşi coordonatori, a unor lupişori mai vechi, a părinţilor unora dintre copii, precum şi a directoarei Mărioara Preutu şi a preotului Dumitru Cristea, care i-au felicitat la rândul lor pe copii. Pe lângă aceasta, părintele a binecuvântat întreaga acţiune de astăzi şi a rostit un cuvânt de învăţătură emoţionant despre însemnătatea şi demnitatea activităţilor cercetăşeşti, care aduc un aport important în disciplina morală şi comportamentală a copiilor şi tinerilor păşcăneni.

{flv}diverse/23 februarie cercetasi{/flv}

{flv}diverse/23 februarie cercetasi(1){/flv}

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii au intrat în vacanţa de vară! Când se întorc la cursuri

Redacția

Activități dedicate Zilelor Școlii „Iordache Cantacuzino„

Marius Parteni

Facultățile ieșene își prezintă oferta educațională la liceele din municipiu

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site