RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Centrul Municipal de Colectare Iași este preluat pentru administrare de către Primăria Iași

Astăzi, 26 octombrie 2023, Asociația ECOTIC a predat, în cadrul unui eveniment festiv, către Primăria Municipiului Iași gestionarea și operarea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI), primul centru din România dedicat colectării deșeurilor reciclabile din gospodării private.

Asociația ECOTIC a predat către Primăria Municipiului Iași gestionarea și operarea Centrului Municipal de Colectare Iași (CMCI)Foto: ECOTIC

Despre CMCI

  

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) este rezultatul unui parteneriat între Asociația ECOTIC, Primăria Iași și SALUBRIS SA. CMCI este o soluție europeană pentru orașe curate și ecologice, unde populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri care se generează acasă și nu sunt deșeuri reziduale: electrice și baterii uzate, plastic, hârtie, sticlă, mobilier vechi sau nefuncțional. Toate informațiile sunt disponibile pe www.cmciasi.ro.

Centrul a fost construit în urma obținerii unei finanțări parțiale din partea Norway Grants, iar în cei 8 ani de operare (2016-2023) ECOTIC a susținut dezvoltarea centrului atât din punct de vedere administrativ, precum și în ceea ce privește promovarea acestuia la nivel local.

În perioada 2016-2022 peste 1600 de tone de deșeuri au fost predate de ieșeni la CMCI, astfel importante resurse au reintrat pe circuitul producției de produse noi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Top 10 cele mai mari pensii din România/ Câte sunt pensii speciale

Redacția

România a învins Kosovo, într-un meci întrerupt 40 de minute din cauza galeriei fondate de George Simion

Redacția

Ministerul de Externe polonez demontează „cele 10 minciuni ale președintelui Vladimir Putin despre Polonia și Ucraina, care nu au fost rectificate de Tucker Carlson”

Redacția
Încarcă...