Anul în artă a fost marcat de numeroase ironii cu privire la noile reprezentări ale familiei regale britanice, care au fost percepute ca fiind prea agresive sau prea generice, precum și de o banană infamă care s-a întors la licitație cu un preț șocant. Lucrări aruncate din greșeală, distruse sau falsificate în mod intenționat, iar dramele juridice s-au derulat datorită comercianților care s-au purtat urât și protestatarilor care au vizat muzeele.
Pentru unii, granița dintre arta modernă și gunoi este extrem de subțire. Printre aceștia se numără tehnicianul de la liftul unui muzeu olandez care a aruncat din greșeală o parte dintr-o operă de artă care fusese făcută să semene cu două cutii de bere goale.
Potrivit muzeului LAM din Țările de Jos, lucrarea pictată manual (intitulată „Toate momentele bune petrecute împreună”) simboliza „amintirile dragi împărtășite cu prieteni dragi” ale artistului francez Alexandre Lavet. De asemenea, muzeul a afirmat, într-o declarație, că nu are „niciun fel de dușmănie” față de tehnician – la urma urmei, replicile de cutii au fost expuse în mod intenționat într-un puț de lift din sticlă, ca și cum ar fi fost lăsate în urmă de muncitorii din construcții.
Vandalizarea patrimoniului cultural în numele protestului,
» Citește continuarea pe pagina autorului