RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cele mai bune surse alimentare de antioxidanți, esențiale pentru prevenirea bolilor cronice

Unele dintre cele mai bogate alimente în antioxidanți sunt merele, fructele de pădure, avocado, crucifere, ciupercile și oleaginoasele. De ce e important să le consumați cât mai des? Antioxidanții sunt substanțe care previn sau întârzie deteriorarea celulară cauzată de compuși numiți radicali liberi. Acești radicali liberi pot deteriora celulele și pot duce la dezvoltarea bolilor cronice, cum ar fi cancerul, diabetul, boala Alzheimer, boala Parkinson și multe altele.

Antioxidantii din fructe și legume protejează de boli croniceFoto: © Marilyn Barbone | Dreamstime.com

Iată 12 dintre cele mai importante surse alimentare de antioxidanți și modalități prin care pot fi incluse în dieta zilnică.

  

1. Avocado

Pe lângă grăsimile bune pe care le conține, avocado este bogat și în antioxidanți numiți polifenoli. Un studiu din 2020 a analizat efectele fructului de avocado asupra nivelului de antioxidanți din sânge și al colesterolului LDL „rău”.

În cadrul studiului, 45 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 21 și 70 de ani cu obezitate și niveluri ridicate de colesterol LDL au fost repartizați aleatoriu în trei grupuri diferite, în funcție de dieta urmată. În cadrul primului grup, participanții au urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce țări exotice au văzut parlamentarii anul trecut pe bani publici

Redacția

Două noi spitale în Suceava: unul de copii și unul de boli infecțioase

Redacția

Premierul Ciucă a discutat cu mai multe oficialităţi din Germania despre cooperarea economică şi impactul războiului din Ucraina

Redacția
Încarcă...