RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cei care vor să vândă voucherele “Rabla pentru electrocasnice” vor fi sancționați. Ministru: Le-au luat și acum nu le folosesc

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția că este ilegală vânzarea voucherelor obținute în cadrul programului “Rabla pentru electrocasnice” și că cei care vor încerca să facă asta vor fi sancționați. Ministrul a făcut aceste precizări în contextul în care unii dintre cei care au luat astfel de vouchere nu le folosesc.

“Vom suplimenta bugetul, cu siguranţă la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la maşinile de spălat, maşinile de spălat vase şi frigidere nu se vor termina toţi banii (…) o să ajungem la 60-0% maxim de randament.

Oamenii au stat la coadă, şi-au luat voucherele şi nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei și să nu folosești… Aceste vouchere sunt nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.

Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100 – 200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor.

  

Rămân bani şi vom reporta banii pentru o etapă ulterioară, probabil în cursul verii.”, a afirmat ministrul Mediului la Prima Tv.   

Tanczos Barna a spus că programul a avut un interes foarte mare din partea populației și că este un succes că programul a funcționat.

“Sistemul e stabil, continuăm programul în timpul verii cu banii rămași. Mai e etapa a treia, dar cu buget mult mai mic, nu se compară cu interesul pentru laptop, tabletă, televizoare. Interesul cel mai mare a fost pentru acestea”, a dat asigurări ministrul.

Bugetul de 30 de milioane de lei, alocat pentru etapa a II-a a Programului “Rabla pentru electrocasnice” 2021, a fost epuizat în 35 de minute de la debut, a anunțat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Cea de-a doua etapă a programului “Rabla pentru electrocasnice” a demarat vineri, la ora 10:00.

Ediţia din 2021 a programului “Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat, după cum urmează:

  • Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie);
  • Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie);
  • Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

digi24

Related posts

U BT Cluj-Napoca a reușit transferul unui jucător care a evoluat în Liga de Vară din NBA

Redacția

VIDEO Revenire spectaculoasă în LaLiga produsă de penultima clasată

Redacția

Criza din Essequibo: îngrijorare internațională, Venezuela și Guyana deschid „canale de comunicare”

Redacția
Încarcă...