NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cehia se teme de Huxit: nu știe încă dacă ar pedepsi Ungaria pentru corupție

Republica Cehă, care deţine în prezent Preşedinţia rotativă a Consiliului UE,ar putea lipsi Ungaria de 7,5 miliarde de euro – aproximativ cinci la sută din produsul intern brut – dacă va fi de acord cu argumentul de la Bruxelles, potrivit căruia aliații lui Viktor Orbán deturnează această sumă din bugetul UE, potrivit Nepszava, citat de Rador.

Petr Fiala, prim-ministrul CehieiFoto: europarl.europa.eu

Deşi deocamdată nu se ştie dacă aceste sancţiuni vor fi aplicate împotriva Ungariei, deoarece potrivit Guvernului de la Budapesta, modificările legislative solicitate au fost înaintate, respectiv urmează să fie înaintate Parlamentului ungar, amendamente care vor asigura o mai mare transparenţă în domeniul achiziţiilor publice, succesul este departe de a fi sigur pentru moment.

  

Comisia Europeană a prelungit termenul pentru adoptarea şi implementarea amendamentelor până cel târziu la 19 noiembrie.

Advertisements

Dacă statele membre ale UE vor ajunge la concluzia că Ungaria este încă amenințată de pericolul unei gestionări neloiale a fondurilor UE, atunci ieşirea Ungariei din UE poate fi aprobată cu majoritatea voturilor la ședința miniștrilor de finanțe.

Advertisements

Votarea va fi trecută pe ordinea de zi de ţara care deţine Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Festivalului Internaţional „George Enescu” începe sâmbătă la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacole dedicate marelui muzician au fost programate în mai multe oraşe din ţară

Redacția

Adunarea Generală a ONU a votat suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului ​

Redacția

Rusia, gata să mai desfășoare până la 1.000 de mercenari în Ucraina

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site