RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Ce subiecte au picat la Istorie anul acesta

Miercuri, 24 iunie, examenul la Bacalaureat 2020 a continuat cu proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Examenul a început la ora 9:00. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în jurul orei 15:00. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. 

Luni, 22 iunie, candidații la BAC 2020 au susținut proba la Limba română.

Subiectele la Istorie

1 - Subiecte Bacalaureat 2020 la Istorie
Subiecte Bacalaureat 2020 la Istorie

Când se anunță rezultatele la prima sesiune a Bacalaureatului 2020

Aproximativ 155.500 candidaţi s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, dintre aceştia aproape 123.800 de absolvenţi de liceu fiind din promoţia curentă, iar 31.800 – din promoţiile anterioare.

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale.

  

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima probă scrisă din această sesiune – cea la alegere a profilului şi a specializării – este programată joi.

Potrivit MEC, examenul este organizat în 1.095 centre de examen.

În Capitală vor susţine probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.

“În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează MEC.

DIGI24

Related posts

Peste 400 de studenți au renovat căminele la Iași, pentru o lună gratis de cazare.

Redacția

BAC sesiunea a doua 2012. Absolventii de liceu sustin proba orala de limba romana si limba materna

Redacția

Ce se va întâmpla cu elevii care vor manifesta simptome chiar în timpul orelor de curs. Luminița Barcari, secretarul de stat de la Ministerul Educației explică

Redacția
Încarcă...