NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Ce se întâmplă când îţi pierzi controlul pe net. Ieşean sancţionat de Justiţie pentru postări jignitoare pe Facebook

Un bărbat din judeţul Iaşi este obligat de judecători să îi achite 4.000 de lei chiar surorii lui, după ce a postat un mesaj denigrator la adresa ei pe Facebook. Postărea pe Facebook prin care şi-a jignit sora face referire la faptul că aceasta din urmă nu i-ar fi acordat ajutor mamei lor cât aceasta a fost în viaţă.   

În 2019, femeia a publicat pe Facebook o fotografie personală. Câteva luni mai târziu, fratele său, A. M. a distribuit postarea şi a scris, în plus, mesajul: „Aceasta este una dintre asasinii mamei mele, se numeşte M.S. Aceasta este una din cele mai mari libertine care au existat vreodată”.  

Potrivit presei locale, femeia s-a considerat jignită de acel mesaj şi a făcut dovada în instanţă că cel care a postat mesajul denigrant a fost fratele său. „A precizat reclamanta că această manieră în care a procedat pârâtul a pus-o în situaţii umilitoare, dată fiind expunerea publică şi faptul că a devenit subiect de discuţii printre cunoscuţi”, se arată în motivarea magistraţilor de la Judecătoria din Hârlău.  

„Instanţa este conştientă de importanţa libertăţii de exprimare într-o societate democratică şi de dreptul la imagine a persoanelor la care se referă aceste comunicări, apreciind că, prin postarea unui mesaj public, conţinând aprecieri jignitoare şi neprobate la adresa reclamantei, i-a fost afectată în mod negativ imaginea acesteia.  

  

Astfel, deşi pârâtul este nemulţumit de faptul că reclamanta nu a ajutat-o pe mama lor, în timpul vieţii acesteia, că nu ar fi contribuit în vreun fel la întreţinerea acesteia, că ar fi luat lucruri de la locuinţa ei, că ar fi agresat-o în urmă cu mai mulţi ani, că nu i-ar fi telefonat pentru a-i face urări la ziua de naştere, ori că ar fi luat partea unităţii spitaliceşti pe care reclamantul a acuzat-o de moartea mamei sale, nu rezultă de nicăieri că atitudinea acesteia ar fi generat moartea mamei părţilor sau, mai mult, că ea însăşi, împreună cu alte persoane (neindicate de către reclamant) ar fi ucis-o pe aceasta”, au precizat judecătorii ieşeni, care au constatat că jignirea bărbatului a avut loc într-un spaţiu public.

adevarul

Advertisements

Related posts

36 milioane de euro pentru ”Cultură” în ultimii patru ani (P)

Redacția

METEO: Prognoză specială pentru Moldova

Redacția

Un primar din Botoșani, diagnosticat cu COVID-19, a murit

Redacția
Încarcă...