NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce să faceți pe timp de caniculă: beţi un pahar de apă la 20 de minute. Alte sfaturi

Având în vedere avertizările meterologice pentru perioada următoare, când sunt aşteptate temperaturi extrem de ridicate, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a emis o serie de recomandări pentru populaţie.

 

În primul rând, DSP recomandă să se evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00, sugerează consumarea zilnică de lichide, fără a aştepta senzaţia de sete, fiind indicat un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute. De asemenea, este recomandat consumul de fructe şi legumeproaspete cum ar fi pepene roşu, galben, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă, în acelaşi timp fiind indicată evitarea consumului de alcool, deoarece favorizează deshidratarea, dar şi a băuturilor care conţin cofeină sau zahăr, acestea având efect diuretic.

„Se recomandă evitarea pe cât posibil a activităţilor exterioare care necesită un consum mare de energie, cum ar fi sportul, grădinăritul, iar dacă este absolut necesară expunerea la soare la orele amiezii, trebuie folosită o ţinută adecvată: pălării de soare, haine ample, pe cât posibil din fibre naturale şi culori deschise. Este necesară preocuparea permanentă pentru starea de sănătate a celor dependenţi de noi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă aceştia nu le solicită, precum şi păstrarea contactului permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi şi monitorizarea stării lor de sănătate“, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

Pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor, este necesară realizarea unui ambient ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer, evitarea introducerii de alimente noi în această perioadă şi realizarea corespunzătoare a hidratării.

„Copilul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale textile vegetale comode, nu va fi scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi, obligatoriu cu căciuliţa pe cap, copiii vor primi apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab îndulcit, fructe proaspete şi foarte bine spălate. Mamele care alăptează trebuie să se hidrateze corespunzător cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi“, au completat reprezentanţii DSP.

sursa www.ziaruldeiasi.ro 

Advertisements
Loading...

Related posts

Boala fără simptome, dar foarte gravă, care poate fi confundată cu oboseala de la serviciu

Redacția

Proiect: medicii specialişti în interne sau pediatrie pot deveni în 6 luni medici de familie

Redacția

DSV confirmă cazul de rabie la o bovină dintr-o exploataţie din judeţul Iaşi

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site