RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce portofolii europene sunt considerate „relevante” pentru România după alegerile din 2024

Funcția de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe sau cea de comisar european pentru Piaţa Internă sunt cele considerate „relevante pentru România” după alegerile europene de anul viitor, susține eurodeputatul Victor Negrescu.

Victor Negrescu, eurodeputat PSD FOTO Arhivă V.Negrescu

Victor Negrescu, eurodeputat PSD FOTO Arhivă V.Negrescu

Reprezentantul PSD a precizat că întocmirea listei pentru europarlamentare a partidului său va avea loc la începutul anului viitor, punctând că acest lucru a fost anunțat în prealabil de Marcel Ciolacu.

  

În ceea ce privește pozițiile de top la care ar putea avea acces România și ar fi „relevante”, Negrescu a menționat două posibilități.

Eu cred că pe lângă posibilitatea de a avea un comisar care să ocupe această demnitate de Înalt Reprezentant, un alt portofoliu bun pentru România ar fi comisarul responsabil de piaţa internă, în contextul în care piaţa internă reprezintă principala componentă unde Uniunea Europeană are autoritate şi defineşte mai multe elemente, de la regulile de competiţie, protecţia consumatorului, sprijinul pentru IMM-uri, sprijinul pentru marile companii, ajutoarele de stat. Practic, peste jumătate din legislaţia europeană trece prin componenta de piaţă internă şi comisarul de resort se ocupă de aceste subiecte. Adică ar avea o influenţă asupra a peste jumătate din legislaţia UE“,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Liderul unui partid olandez a uitat în tren un proiect de acord pentru formarea coaliţei de guvernare

Redacția

LIVE Israel-România 1-1 după ce Pușcaș a egalat golul lui Zahavi din minutul 3/ Tricolorii se pot califica la EURO 2024 dacă nu pierd meciul de sâmbătă seară

Redacția

Cum explică cercetătorii decesele cauzate de COVID-19 în cazul unor tineri sănătoşi

Redacția
Încarcă...