NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce este trimetazidina, substanța depistată la vedeta patinajului rus, Kamila Valieva. De ce este interzisă și legătura cu meldoniumul Șarapovei

Iată ce trebuie să știți despre trimetazidină, medicamentul interzis cu care a fost depistată pozitiv la Jocurile Olimpice de la Beijing patinatoarea rusă Kamila Valieva, medaliată cu aur la patinaj artistic.

Kamila, 15, ani a fost testată pozitiv la sfârșitul anului trecut, la naționalele din Rusia de la Sankt Peterbur, de către agenția rusă antidoping, dar rezultatul a fost dat abia pe 8 februarie anul acesta.

Ce este trimetazidina și cum se utilizează de obicei?

Trimetazidina, cunoscută sub numele de TMZ, este un medicament care este utilizat pentru a trata angina pectorală și alte afecțiuni legate de inimă.

Advertisements
  

Acesta acționează prin creșterea fluxului sanguin către inimă și prin limitarea oscilațiilor bruște ale tensiunii arteriale. Medicamentul nu este aprobat pentru utilizare în Statele Unite.

“Dacă practicați un sport care necesită un efort ridicat, în care folosiți multă energie și vă supuneți inima la un stres semnificativ, cu siguranță ar putea, teoretic, să vă ajute inima să funcționeze mai bine”, a declarat Dr. Kelly Johnson-Arbor, medic specialist în toxicologie medicală la Spitalul Universitar MedStar Georgetown.

De ce este interzisă substanța în sport?

Advertisements

Ea se află pe lista de substanțe interzise a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2014.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Moscova: Toate aeronavele străine închiriate vor rămâne în Rusia

Redacția

Rafila: Administrarea de doze din acelaşi vaccin la intervale scurte poate duce la “suprastimularea” sistemului imunitar / Vaccinul anti-COVID va fi făcut o dată pe an, dar fiind adaptat tulpinilor care circulă atunci

Redacția

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site