RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce este Ca Phe Muoi: Cafeaua cu sare inventată într-o micuță cafenea din Vietnam care a devenit un trend internațional

În ultimele luni a devenit o tendință populară pe platformele de socializare precum TikTok – cum să îți personalizezi comanda Starbucks astfel încât să aibă gustul unei cafele înghețate vietnameze, scrie CNN. 

Din ce în ce mai des, unele postere includ sfaturi despre cum să ceri o versiune specializată a acestei băuturi dulci cu cofeină pe care cunoscătorii o apreciază – cafeaua sărată sau ca phe muoi.

O micuță cafenea din orașul istoric Hue din Vietnam este creditată cu inventarea acestei băuturi populare, care se prepară prin adăugarea de lapte condensat îndulcit la o bază de cafea vietnameză. Amestecul este acoperit cu smântână sărată și se servește fierbinte sau cu gheață.

“Am creat cafeaua sărată în 2010, când am deschis prima noastră cafenea Ca Phe Muoi la 10 Nguyen Luong Bang Street”, au explicat coproprietarii cafenelei, Ho Thi Thanh Huong și Tran Nguyen Huu Phong.

  

“Această combinație de lapte condensat, sare și cafea neagră (creează un) amestec cremos care înmoaie amărăciunea cafelei și echilibrează dulceața laptelui condensat.”

Numele cafenelei și al băuturii devenite faimoase este revelator. “Ca phe” înseamnă cafea, iar “muoi” înseamnă sare în vietnameză.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un israelian a fost împușcat mortal la protestele violente din Kazahstan

Redacția

Rusia va expulza mai mulți diplomaţi americani

Redacția

VIDEO Biden îl acuză pe Trump că foloseşte retorica ”Germaniei naziste” / ”Echipa de campanie a lui Donald Trump este obsedată de trecut, nu de viitor”

Redacția
Încarcă...